aenaabertis
Irakli Tavberidze

Aena ha confirmat en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que rebutja llançar una oferta pública d'adquisició (OPA) sobre Abertis. Les dues companyies ja han tornat a cotitzar després de ser suspeses abans de l'obertura. Aena rebota un 0,7%, fins als 169,2 euros, mentre que Abertis retrocedeix un 0,05%, fins als 16,4 euros.

  • 18,36€
  • 0,00%
  • 171,60€
  • -2,28%

La gestora aeroportuària ha assenyalat al seu comunicat que "un cop examinada la potencial adquisició d'Abertis per Aena i valorades les seves implicacions de tot ordre, així com les raons d'oportunitat i de contribució a l'interès general, el Consell ha decidit per unanimitat rebutjar aquesta potencial adquisició". La companyia que presideix José Manuel Vargas confirma que el seu Consell d'Administració i la seva Comissió Executiva es van reunir per analitzar la viabilitat financera i industrial d'una potencial oferta pública d'adquisició d'Abertis.

La CNMV havia reclamat informació a les dues companyies després de la informació publicada pel diari Expasión d'una possible contraopa. Al seu comunicat, Aena ha assenyalat que "abans d'adoptar una decisió definitiva al respecte, tenint en compte la transcendència econòmica i estratègica de l'operació i de la normativa legal aplicable, fonamentalment, la necessitat d'autorització del Consell de Ministres per ampliar el perímetre del sector públic empresarial i la necessitat de l'acord de la Junta General al tractar-se d'una adquisició d'actius essencials en superar el 25% del valor dels actius d'Aena, la Societat va acordar sol·licitar la posició del seu accionista majoritari, Aeroports Espanyols i Navegació Aèria, titular de més del 50% del capital social", indica al fet rellevant.

La CNMV va assenyalar a 'Bolsamanía' que després d'aquesta informació publicada per Expansión "s'ha requerit informació a les dues empreses sobre aquest fet" i l'organisme va esperar a la seva resposta. "Fins llavors la cotització continuarà suspesa", assenyalaven des de l'organisme regulador. Segons informava el mitjà econòmic, el Govern ha desestimat l'operació d'Aena perquè suposaria una nacionalització d'Abertis. El gestor aeroportuari que presideix José Manuel Vargas està participada en un 51% per l'Estat. Encara que l'Executiu de Mariano Rajoy tampoc veu amb bons ulls l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) d'Atlantia sobre la concessionària.

Hispasat és el principal maldecap de la Moncloa en aquesta operació. Els analistes de Bankinter apunten en aquest sentit i consideren que aquesta operació "eliminaria la incertesa sobre Hispasat, encara que òbviament hi ha maneres de resoldre aquest punt més senzillament". La concessionària d'autopistes espanyola controla el 90,74% de l'accionariat de l'operador espanyol de satèl·lits de telecomunicacions. El major distribuïdor de continguts en espanyol i portuguès també és el quart operador satel·lital d'Amèrica Llatina i un de les empreses estratègiques de l'Estat espanyol.

Noticias relacionadas

contador