• La participació s'articula a través de Contractes Per Diferències (CFDs)
  • Credit Suisse, TCI i Barclays també han entrat al capital d'Abertis
ep francisco reynes 20170726100202
ABERTIS

El fons de cobertura nord-americà Elliott Capital ha elevat fins a l’1,473% la seva participació en Abertis, després de declarar-hi fa unes setmanes una participació de l’1,067% a través d'instruments financers derivats denominats Contractes Per Diferències (CFDs). En total, Elliott Capital controla gairebé 15 milions de CFDs associats en Abertis.

  • 18,36€
  • 0,00%

Segons indica Elliott a la seva comunicació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), aquest augment de participació es va produir el passat 11 d'octubre, tot i que no va ser comunicat al regulador fins ahir, just quan es va conèixer la contraopa d'ACS, que va provocar pujades del 7% en les accions d'Abertis i ha proporcionat grans beneficis a la posició presa per aquest fons de cobertura.

A més d'Elliott, altres fons i bancs d'inversió han pres posicions al capital social d'Abertis a 'calor' de la guerra d'ofertes que han entaulat ACS i Atlantia. Per exemple, Barclays Bank n’ha declarat una participació de l’1,383%. El banc britànic controla un 0,45% d'Abertis de forma directa, i amb un altre 0,90% de manera indirecta, també a través de contractes de derivats.

A més, el fons TCI, un dels majors accionistes d'Aena, ha declarat el control del 2,67% d'Abertis i ha donat suport públicament a l'oferta d'Atlantia, que ara ha de superar l'oferta d'ACS plantejada a 18,76 euros per fer-se amb el control del grup de concessions. Una altra entitat financera rellevant, Credit Suisse, també ha declarat el control d'un 1,5% d'Abertis.

Noticias relacionadas

contador