• Ha elevat la seva participació en el capital fins al 0,14% des de l'anterior 0,12%
  • El profit warning es va llançar dilluns després del tancament i les accions van ser comprades el dia 13
ep logotipogestamp
GESTAMP

El director financer de Gestamp, Francisco López Peña, va comprar 114.285 accions del fabricant espanyol de components per a automòbils per 600.000 euros després del profit warning de resultats que va llançar l'empresa dilluns passat, 11 de setembre, al tancament del mercat.

  • 2,94€
  • 0,86%

López Peña va comprar les accions el dimecres, 13 de setembre, a un preu unitari de 5,25 euros per títol. D'aquesta manera, el directiu, un dels principals responsables de l'avís de revisió, va augmentar la seva presència al capital fins al 0,14% des de l'anterior 0,12%. La seva participació total és de 804.885 accions, segons les dades proporcionades a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV)

Aquesta adquisició accionarial es produeix després que la cotització dels títols de la corporació experimentés un retrocés de gairebé el 10% dimarts passat. La companyia va revisar a la baixa la seva previsió de creixement de resultat brut d'explotació (EBITDA) per les majors despeses en alguns dels projectes que està implementant a Amèrica del Nord.

Així, la companyia va moderar la seva estimació de creixement de l'EBITDA per a aquest exercici, després d'actualitzar les seves operacions a la regió nord-americana. D'aquesta manera, aquesta pujada se situarà en entre un 5% i un 8% el 2017, en comparació amb l'estimació anterior de millora d'entre el 9% i l’11%.

Després de l'advertència de beneficis, els analistes de JP Morgan Cazenove van retallar la valoració de Gestamp fins a 7 euros per acció des dels anteriors 7,50 euros per títol, tot i que van reiterar el seu consell de sobreponderar (afegir el valor en cartera), perquè encara observen potencial a mitjà i llarg termini. En la seva opinió, el mercat d'Amèrica del Nord suposa una gran oportunitat per a la companyia.

Segons JP Morgan, Gestamp incorrerà en unes despeses extraordinàries no esperades d'entre 25 i 30 milions d'euros durant el tercer trimestre per la posada en marxa de les seves fàbriques a la regió NAFTA. Segons ha confirmat l'empresa, la manca de personal qualificat per garantir el llançament de les línies de producció ha estat clau en el profit warning.

Segons aquests analistes, Gestamp es recuperarà d'aquest fet aïllat i farà valer el seu lideratge en el procés de fabricació d'estampació en calent, de manera que espera augmentar el seu volum de negoci a Amèrica del Nord un 45% fins al 2020.

ALTRES EMPRESES TAMBÉ VAN RETALLAR LA SEVA VALORACIÓ

Deutsche Bank i Société Générale també van retallar la seva valoració aquest dimarts des de comprar fins a mantenir. Els títols de Gestamp, que van arribar a caure fins a 5,07 euros, es van recuperar al tancament fins a 5,25 euros. Aquest dimecres, van caure un 0,19% fins als 5,2 euros.

El banc alemany va retallar el preu objectiu de la companyia fins als 6 euros i el banc francès, fins a 6,30 des de 6,60 euros. Per la seva banda, els experts de Renta 4 han iniciat la cobertura del valor amb una recomanació de sobreponderar i un preu objectiu de 6,20 euros.

En la seva opinió, "Gestamp està preparada per capturar les oportunitats d'externalització que brinda el sector". A més, afegeixen que "els objectius del pla de negoci 2016/19 són atractius en termes de creixement i millora de marges i permetran millorar la seva capacitat de generació de caixa i mantenir una estructura de capital sòlida. A més, creiem que la rendibilitat per dividend al final d'aquest període serà atractiva".

D'altra banda, consideren que el seu perfil de risc és "baix" perquè és proveïdor dels 12 principals fabricants mundials, compta amb una "elevada diversificació geogràfica" i treballa "només sota comanda", cosa que confereix als seus ingressos una "visibilitat elevada". Finalment, ressalten que limita les seves inversions "a l'obtenció de projectes" i que pot "traspassar les fluctuacions dels preus de l'acer, la seva principal matèria primera, entre altres factors".

Noticias relacionadas

contador