• Deutsche Bank i Société Générale n’han reduït el preu objectiu
cbgestamp

Deutsche Bank i Société Générale han retallat la valoració de Gestamp des de comprar a mantenir, després de presentar ahir, amb el mercat tancat, un ‘profit warning’ i de reduir la seva previsió d'EBITDA per a aquest 2017. Les accions de la companyia han començat a cotitzar més tard de l'obertura i ho fan amb caigudes de gairebé un 11%. La companyia ha marcat un mínim als 5,07 euros, durant el seu pitjor dia en borsa des de la seva sortida el 7 d'abril d'aquest any.

  • 2,82€
  • -2,59%

El fabricant de components per al sector de l'automoció va llançar una advertència sobre els seus beneficis de 2017, a causa de l’"increment de les despeses de llançament d'alguns projectes, els quals no són recurrents, que s'estan desenvolupant de forma simultània a Amèrica del Nord".

Els analistes de Deutsche Bank es mostren cautelosos davant Gestamp, que confia resoldre aquest problema en el curt termini. "Esperem que la fase de les millores prengui més temps i que es pugui veure una millora el 2018", apunten. El banc alemany també ha reduït el preu objectiu de la companyia fins als 6 euros.

Per la seva banda, Iván San Félix, analista de Renta 4, ha assenyalat que creuen que l'impacte negatiu sobre la cotització "serà limitat", ja que la revisió es deu a l'evolució de costos (no ingressos) de caràcter no recurrent, i "no afecta els objectius del pla estratègic a mitjà termini".

Els analistes de Bankinter assenyalen que les xifres del primer semestre del 2017 queden en línia amb les seves estimacions "i mostren la solidesa de la companyia". Aquesta favorable evolució anticipa el compliment dels objectius del Pla Estratègic 2017. Tot això, "ens porta a reiterar la nostra recomanació de comprar i preu objectiu de 7 euros (potencial +13%, des de la seva sortida a borsa)", apunten els analistes.

En concret, Gestamp ha reduït fins a una forquilla situada entre el 5% i el 8% la seva previsió de creixement per al benefici brut d'explotació (EBITDA) de 2017, davant la seva anterior estimació d'un creixement de l'EBITDA d'entre el 9% i l’11%. La companyia va afegir, en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que "aquests increments de despeses de llançament fan referència a la fase d'inici d'aquests projectes" i que "no alteren els seus objectius d'ingressos i la seva rendibilitat en el mitjà i llarg termini".

En aquest sentit, Gestamp ha confirmat la previsió de creixement dels seus ingressos, que se situaran "de manera orgànica entre el 7% i el 9% respecte a 2016". No obstant això, Gestamp afegeix que "tenint en compte la volatilitat en els tipus de canvi i l'enfortiment de l'euro, preveu un impacte potencial de translació de tipus de canvi en els seus resultats".

Noticias relacionadas

contador