ep santanderfridman alcanzanacuerdoevitaquiebradia
Marta Fernández Jara - Europa Press

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • -2,27%

Gregoire Bontoux, hereu de l'imperi Carrefour, es manté com a únic accionista rellevant de DIA al costat de Mikhail Fridman després de l'OPA llançada per l'inversor rus sobre la cadena de supermercats.

Segons les últimes dades publicades per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Bontoux manté una participació del 3,4%. Un paquet de 21,15 milions d'accions de la companyia, valorat a preus de mercat (0,60 euros) en 12.820.000 d'euros.

Aquest inversor es va oposar públicament a l'OPA, plantejada a 0,67 euros per acció, en considerar que infravalorava les accions del grup. Per la seva banda, LetterOne, el fons a través del qual Fridman articula les seves inversions, controla gairebé el 70% (69,759%).

Entre els accionistes que fins ara controlaven participacions superiors al 3% i que ara han sortit del capital després de l'OPA del rus figuren Credit Suisse, Barclays i Melkart Asset Management. En el cas de Credit Suisse, l'entitat suïssa ha reduït la seva participació fins a un residual 0,313% des de l'anterior 3,31%.

En la mateixa línia, Barclays ha passat a controlar un 0,303%, quan anteriorment n'ostentava un 3,16%. I finalment, Melkart Asset Management ha liquidat completament el 3,108% del capital que controlava en la cadena de supermercats.

Anteriorment, l'inversor francès Emmanuel Boussard, al costat del fons de pensions Ibercaja i de l'entitat Bank of Nova Scotia, també s'havia retirat de DIA després d'acudir a l'OPA de Fridman, segons va publicar Bolsamanía.

Mentrestant, les agències de qualificació segueixen valorant el futur financer de la companyia. L'acord que ha tancat LetterOne amb els creditors del deute "alleujarà la pressió", opina Moody's, però "la manca de detalls crea incertesa per als tenidors de bons".

L'agència de qualificació ha emès la seva opinió una setmana després que el fons de Mikhaïl Fridman i principal accionista de DIA aconseguís, contrarellotge, tancar un acord de refinançament del deute de DIA que evitava a la companyia anar a concurs de creditors.

Noticias relacionadas

contador