petroleocbcrash1

El petroli West Texas s'enfonsa aquest dilluns un 20% i perd els 15 dòlars per l'imminent venciment del contracte de futur de maig, previst per aquest dimarts, segons explica Daniel Hynes, expert de ANZ. "No hi ha cap mena d'esperança, almenys durant el mes vinent... sobre la relaxació" dels preus del petroli, assenyala aquest analista. "Crec que seguiran sota pressió", afegeix. El petroli Brent cedeix a aquestes hores un 1,60%, fins a 27,63 dòlars.

Durant la setmana passada, malgrat que l'OPEP+ acordés divendres el 10 d'abril una retallada històrica de producció de 9,7 milions de barrils diaris, el West Texas es va enfonsar més d'un 20% i el Brent, un 13%.

Amb la demanda gairebé paralitzada pel coronavirus, el volum de petroli emmagatzemat als Estats Units, especialment a Cushing, Oklahoma, està augmentant, i les instal·lacions estan a punt de desbordar-se.

La pròpia OPEP va revisar a la baixa la setmana passada les seves estimacions de la demanda mundial, que se situa ara en 92,82 milions de barrils diaris, 6,91 milions menys que en la seva estimació anterior. L'Agència Internacional de l'Energia (AIE) va dir que el coronavirus acabarà enguany amb gairebé una dècada de creixement de la demanda. "Fins i tot assumint que les restriccions dels viatges s'alleugin durant la segona meitat de l'any, preveiem que la demanda mundial de petroli de 2020 caurà uns 9,3 milions de barrils al dia comparat amb 2019, esborrant gairebé una dècada de creixement", va explicar l'organisme.

Amb tot, el West Texas cotitza a nivells que no es veien des de març de 1999.

Noticias relacionadas

contador