• Es converteix en accionista rellevant del grup navarrès de màquines de venda automàtica
  • La seva participació està valorada, a preus de mercat, en 5,7 milions d'euros
azkoyen eduardo unzu

La gestora Santander Asset Management ha declarat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que controla una participació del 3,032% en el capital d'Azkoyen, grup navarrès especialitzat en màquines de venda automàtica.

  • 6,20€
  • 0,00%

La participació de Santander Asset Management, que es canalitza a través del fons Santander Small Caps Espanya, consisteix en un paquet de 764.061 accions d'Azkoyen, valorades a preus de mercat (7,55 euros) a uns 5,7 milions d'euros.

Santander Asset Management va creuar el llindar del 3% en Azkoyen, que l'obliga a declarar aquesta participació a la CNMV, el passat 14 d'agost. D'aquesta manera, es converteix en accionista rellevant de la companyia per darrere d'altres inversors com Carolina Masaveu (10%), Ignacio Suárez Zuloaga (8,5%), María Carmen Troyas (5%) o un grup d'inversors que controla el 28% del capital a través de la societat Inverlasa.

Azkoyen va registrar un benefici net de 5,5 milions d'euros durant els primers sis mesos d'aquest any. Aquesta dada suposa un increment del 22% respecte al benefici del primer semestre de 2016. La xifra neta de negocis del grup es va elevar un 0,8%, fins a arribar als 68 milions d'euros.

El resultat brut d'explotació (EBITDA) va repuntar més d'un 10%, fins a sumar 10,6 milions d'euros. Per al conjunt de l'exercici 2017, Azkoyen s'espera un moderat increment dels ingressos per vendes i un EBITDA moderadament superior al de l'exercici passat.

Noticias relacionadas

contador