• També augmenta el seu consell a 'sobreponderar' (afegir en cartera) des de 'mantenir'
  • Espera majors estalvis de costos i considera exagerat el temor dels costos judicials
ep ana botin

Les accions de Banc Santander pugen a prop del 1,5% en borsa, fins als 5,35 euros per títol, després de rebre un consell positiu dels analistes de Morgan Stanley.

  • 4,56€
  • -0,90%

En concret, el banc nord-americà ha elevat la seva recomanació a 'sobreponderar' (afegir el valor en cartera) des de 'mantenir', i el seu preu objectiu a 12 mesos fins a 6,80 euros per acció des dels anteriors 6,20 euros.

Segons aquests experts, Santander pot aconseguir un estalvi de costos de "1.000 milions d'euros als Estats Units i Espanya", una estimació que se situa fins i tot per sobre de la del mateix banc càntabre. A més, considera que els temors dels possibles costos judicials per l'absorció de Banc Popular són "exagerats".

"El mercat està subestimant les sinergies de costos per a Banc Popular i el potencial per reduir costos als EUA, per la menor pressió reguladora", afirmen aquests experts, que esperen més claredat sobre aquests assumptes durant el Dia de l'Inversor que celebrarà l'entitat el 10 d'octubre.

Morgan Stanley assenyala que el tancament d'oficines a Espanya, tant de Santander com de Popular, pot situar-se entre 350 i 850. Aquest tancament d'oficines, junts amb la venda d'actius no estratègics de Popular, pot suposar un estalvi de costos d'entre 700 i 750 milions d'euros, per sobre de l'objectiu de 500 milions comunicat per Santander al mercat. "Com a resultat, esperem que la contribució total de Popular arribi als 1.200 milions d'euros el 2020, un retorn sobre la inversió (ROI) del 20%", expliquen aquests analistes.

El tancament d'oficines esmentat no tindria un efecte important sobre la capacitat comercial de Santander i depèn de la distància que consideri adient el banc entre les seves oficines i de la presència d'altres competidors en els diferents emplaçaments.

"Pensem que el tancament d'oficines suposaria un estalvi de costos de 450 milions d'euros només en el negoci central, que suposa el 37,5% de la seva base de costos, cosa que implica un estalvi total de 725 milions, incloent-hi els 275 milions d' estalvis pel tancament d'oficines no centrals. Santander va explicar que el nucli de les sinergies afectaria la seu corporativa de Popular i que durant una segona fase consideraria el tancament d'oficines, encara que no en va avançar un objectiu", afirma Morgan Stanley.

En relació als costos legals per l'absorció de Popular, aquests experts calculen que poden ascendir com a màxim a uns 1.450 - 1.700 milions d'euros, la major part dels quals quedarien coberts amb l'oferta realitzada per Santander per emetre gairebé 1.000 milions d'euros en bons per compensar els accionistes minoritaris de Popular. En la seva opinió, serà la Junta Única de Resolució Bancària Europea la que haurà de compensar els bonistes, que van perdre al voltant de 1.500 milions d'euros.

Als Estats Units, Morgan Stanley espera que el benefici de Santander el 2020 arribi als 1.000 milions d'euros, impulsat per una menor regulació. "La Fed ha aixecat la prohibició perquè Santander pagui dividends, un gran pas que permetrà un estalvi de costos de 350 milions de dòlars i una millora important del seu comportament comercial", assenyalen aquests experts.

Sobre les ràtios de capital, Morgan Stanley també és més positiu que el propi Santander, a l'espera una ràtio CET 1 de l'11,4% - 12% el 2018 i 2019, davant l'objectiu de l'entitat de superar l’11%. En la seva opinió, si les ràtios de capital es reforcen, hi ha espai perquè Santander elevi el dividend o es plantegi noves adquisicions.

Pel que fa a l'anàlisi tècnica, Santander cotitza en una zona de suport important (5,30 - 5,35 euros), ja que aquest nivell de preus coincideix amb la mitjana mòbil simple de 200 sessions, que coincideix amb la recta suport que uneix els successius mínims decreixents dels últims mesos.

Noticias relacionadas

contador