• La dada macroeconòmica de la jornada és l'estimació de creixement del 0,3% del PIB del Regne Unit
  • OHL s'ha oblidat del rebot dels dies anteriors i ha caigut més d'un 4%
  • Totes les borses europees han tancat en positiu, destaca l'avançament de més del 2,5% del DAX alemany
bolsa madrid ibex

L'IBEX-35 ha aconseguit tancar en màxims des de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. BBVA, Inditex i Telefónica han empès al selectiu espanyol que ha pujat un 1,20% fins als 8.665 punts. No obstant això, ha estat Indra el valor que ha registrat la major pujada: +2,33% fins als 11,6 euros.

  • 11.154,60
  • 1,56%
  • 18,20€
  • 0,55%
  • 0,33€
  • 4,32%

Amadeus, amb una pujada del 2,26%, ha acompanyat al podium a Indra. El tercer valor que ha enregistrat el major avenç ha estat BBVA que ha sumat un 1,93% fins als 5,2 euros. Aquest dimarts, només hi ha hagut un valor que ha tancat en negatiu. Endesa ha caigut un 0,32% fins als 18,7 euros. Per la seva banda, Acerinox ha acabat pla.

Totes les borses europees han tancat en positiu, destaca l'avançament de més del 2,5% del DAX alemany

Al mercat del deute, l'interès del bo espanyol a deu anys cedeix fins al 0,993% després de baixar ahir per primera vegada de l'1%. La caiguda de l'interès del bo espanyol es valora de forma "positiva" per part del Ministeri d'Economia, ja que en la seva opinió suposa "confiança en l'economia espanyola".

La resta de places europees també han acabat en positiu. Destaca l'avançament que ha registrat el DAX alemany del 2,5%. El PSI portuguès ha tancat prop d'una pujada de l'1,5% i el CAC francès de l'1,19%. Per la seva banda, el FTSE 100 de Londres ha pujat un 0,63%.

ESTIMACIONS: EL PIB DEL REGNE UNIT VA PUJAR UN 0,3% DURANT L'ÚLTIM TRIMESTRE

Aquesta pujada de la borsa londinenca s'ha registrat després que l'estimació del PIB dels últims tres mesos a Regne Unit, realitzada per l'Institut Nacional de Recerca Econòmica i Social (NIESR, per les seves sigles en anglès), ha mostrat un creixement al maig, juny i juliol del 0,3%, lleugerament per sota del 0,4% esperat pel consens d'analistes.

No obstant això, cal fixar-se que des de l'Institut s'afirma que les dades mensuals suggereixen que el PIB va baixar un 0,2% al juliol. Un mes marcat per la incertesa que va provocar la decisió dels britànics d'abandonar la Unió Europea. No obstant això, L'estimació del NIESR és un creixement del PIB a Regne Unit de l'1,7% en 2016 i del 1% en 2017.

OHL S'OBLIDA DEL REBOT

Quant als valors, OHL ha tornat a centrar les mirades dels inversors. La constructora s'ha oblidat dels rebots de dos dies consecutius i aquest dilluns ha tancat amb una caiguda del 4,62% fins als 2,25 euros.

OHL s'ha oblidat del rebot dels dos dies anteriors i ha caigut més d'un 4%

Aquesta sèrie d'alces van recuperar lleument el preu del títol, després de l'acumulació durant la setmana passada d'una sèrie de grans caigudes dels seus títols dia rere dia, que va deixar al valor amb un descens de més del 42% des que el 27 de juliol se situés en 3,66 euros l'acció.

ANÁLISI TÉCNICA

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyala que després de les importants pujades d'aquest dimarts "es podria dir que el nostre IBEX-35 ha tancat just a les portes de la important zona de resistència que presenta en la directriu a la baixa està actuant com a resistència des de juliol de l'any passat".

De fet, l'analista assegura que "tancar amb claredat per damunt seria un primer avís a navegants que alguna cosa podria estar començant a canviar". No obstant això, apunta que no és suficient amb superar la directriu a la baixa, "l'ideal (al meu entendre) seria acabar tancant en el curt termini per sobre dels 8.912 punts".

Segons explica: "Només per sobre dels 8.912 punts (màxims de la sessió prèvia al Brexit) podem dir que el nostre índex ha aconseguit recuperar tot el perdut des de llavors, la qual cosa sense cap dubte seria el primer senyal de fortalesa en molt temps".

contador