• Ventas importantes en los bancos tras una encuesta que anticipa el triunfo del Brexit
  • A nivel técnico, el selectivo puede cerrar el hueco alcista de 8.920 puntos
  • Los inversores, a la espera del BCE, la reunión de la OPEP y el Informe de Empleo en EEUU
  • Banco Popular ha cerrado con ganancias del 3%, hasta 1,478 euros
  • Pero Banco Sabadell y Bankia han bajado más del 3% y Santander un 2,79%
brexit portada

Pèrdues del 0,91% per a l'IBEX, que tanca el mes de maig en 9.034 punts. El selectiu va començar el mes en 9.025,70 punts, per la qual cosa pràcticament registra un saldo mensual pla. Els bancs han estat els principals causants de les pèrdues d'aquest dimarts, després que s'hagi publicat, prop del tancament, una enquesta d'opinió sobre el referèndum per a la permanència del Regne Unit a la Unió Europea, que ha mostrat un dràstic canvi en la intenció de vot dels britànics, ja que el Brexit (la sortida del país de la UE) guanyaria amb un 52% dels vots.

  • 11.334,90
  • -0,04%

L'enquesta ha estat publicada pel diari The Guardian i realitzada per ICM, telefònicament i a través d'Internet. Les anteriors enquestes mostraven que els votants consultats a través d'Internet es mostraven més a favor del Brexit.


Però, segons assenyala el rotatiu britànic, tant els enquestats en línia com telefònics s'han mostrat més partidaris del Brexit que no pas de romandre dins de la UE. "És només una enquesta, però tant els resultats en línia com els telefònics són consistents amb les intencions de vot sobre el referèndum", ha explicat el director d’ICM, Martin Boon.


BANCO POPULAR, L'EXCEPCIÓ ENTRE ELS BANCS DE L'IBEX


Banco Popular ha tancat amb guanys del 3%, fins a 1,478 euros, després que els analistes de CaixaBank hagin emès un informe en el qual han recomanat comprar les seves accions, amb preu objectiu 1,9 euros.

No obstant això, la situació d'aquesta entitat, que es troba en plena ampliació de capital, no és comparable a la de la resta d'entitats financeres de l'IBEX.


En aquest sentit, Banco Sabadell, Mapfre i Bankia han baixat més del 3%, mentre Santander ha tancat amb un descens del 2,79% i BBVA s'ha deixat un 1,8%.


LA TAXA D'ATUR ZONA EURO CAU FINS AL SEU MENOR NIVELL DES DE 2011


En l’àmbit europeu, aquest dimarts s'ha publicat la taxa d'atur de la zona euro, que ha baixat fins al seu menor nivell des de 2011, situant-se en el 10,2% a l'abril, segons dades de l'oficina d'estadística europea (Eurostat), que també ha publicat l'IPC, que modera la seva caiguda fins al -0,1% al maig.


Eurostat estima que l’atur total va ascendir a l'abril fins als 16,420 milions de persones, la qual cosa suposa un descens en 63.000 treballadors respecte del mes anterior, i d'1,309 milions en termes interanuals. El descens també és significatiu per a la Unió Europea, on la taxa d'atur cau fins al 8,7% a l'abril, el seu nivell més baix des del mateix mes de 2009.


Per la seva banda, la taxa d'atur d'Alemanya de maig cau fins al seu nivell més baix des de la reunificació, descendeix una dècima fins al 6,1%. El nombre de persones sense ocupació es redueix en 11.000 empleats, molt per sobre de les estimacions dels analistes, que projectaven dades de 5.000 aturats menys i una taxa d’atur del 6,2%.


ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX: A LA RECERCA DEL BUIT ALCISTA DE DIMECRES


"A la recerca del buit alcista de dimecres de la setmana passada. Els bancs són els que fan pujar o baixar l’IBEX. I és que després del tancament d'aquest dimarts tot fa presagiar que, com ja comentem els últims dies, podem pensar a emplenar el buit alcista que vam deixar en els 8.920 punts, o almenys emplenar-lo parcialment. Aquest buit no és exclusiu del nostre IBEX-35, sinó que són molts els títols directors que també el tenen (entre ells BBVA i Banco Santander)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.


"De fet, la referència de preus homòloga als 8.920 punts de l'IBEX-35 es correspon amb els 5,79 euros de l'entitat basca i els 4,19 de l'entitat càntabra. Per tant, si els emplenem i des d'aquí aconseguim redreçar el rumb no haurà passat res aquí; però si es tanquen, o millor dit, s'anul·len, tindríem un preocupant senyal de feblesa de curt termini.


En principi, la correcció entra dins dels paràmetres normals, i és que si ens fixem en l'índex sectorial de bancs europeus (SX7I) aquest tocava aquest matí la part superior del triangle que es troba donant forma des de mínims anuals. Aquest matí tocava la part superior del triangle i des d'aquí s'ha capgirat a la baixa deixant un nivell de resistència molt clar en els 108,68 punts. Almenys aquest índex ens ha deixat ben clar que per sobre dels 108,68 punts (en preus de tancament) tindríem un important senyal de fortalesa en aquest índex i, per tant, en la resta d'índexs europeus", afegeix aquest expert.

contador