• Todo ello pese a las dudas sobre el futuro de la banca europea e italiana en particular
  • Prosiguen las negociaciones en España para intentar formar Gobierno
  • En Reino Unido, Theresa May será la primera ministra en sustitución de David Cameron
  • El economista jefe de Deutsche Bank asegura que Europa se encuentra gravemente enferma
Inversores_Contentos

Forts guanys per a l'Ibex en tancar el mercat. El selectiu espanyol ha pujat aquest dilluns un 1,46%, fins a 8.305,10 punts. Els inversors europeus han tornat a comprar renda variable, animats pel bon comportament de Wall Street, ja que l'S&P 500 ha marcat un nou màxim històric intradia. Tot això malgrat els dubtes sobre la banca europea i italiana en particular i al fet que prossegueixen les negociacions a Espanya per intentar formar Govern.

  • 11.053,20
  • 1,25%

L'última hora a Espanya és que el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, es reunirà amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, dimecres que ve al matí per parlar de la seva investidura i del seu objectiu d'engegar un govern estable que escometi les reformes que necessita Espanya.


Segons han informat fonts socialistes, la cita, que han tancat aquest dilluns els gabinets de Rajoy i Sánchez, tindrà lloc a les 11.00 hores al Congrés dels Diputats i serà just després de les trobades prèvies que mantindrà Rajoy aquest dimarts amb els líders de Ciutadans, Albert Rivera, i Podem, Pablo Iglesias.


Al Regne Unit, la notícia política ha estat que el primer ministre britànic, David Cameron, ha confirmat que dimecres que ve abandonarà el seu càrrec i cedirà el lloc a l'ara ministra d'Interior, Theresa Maig Ho ha confirmat després que l'altra candidata que quedava en la carrera per la successió de Cameron juntament amb May, Andrea Leadsom, hagi anunciat la seva retirada. El FTSE 100 de la borsa de Londres ha pujat un 1,4%, mentre el Dax alemany ha pujat un 2%.

PERSISTEIXEN ELS DUBTES SOBRE ELS BANCS EUROPEUS

Encara que els bancs europeus han viscut una jornada tranquil·la, persisteixen els dubtes dels inversors sobre el futur del sector financer. L'economista en cap de Deutsche Bank, David Folkerts-Landau, ha plantejat un rescat 'a l'americana' de la banca europea amb 150.000 milions d'euros. Els EUA van abordar la crisi del seu sistema financer amb 428.000 milions d'euros. L'economista en cap de Deutsche Bank assegura que Europa 'es troba greument malalta' i es mostra preocupat per la situació de les entitats financeres italiana.


"Europa es troba greument malalta i necessita afrontar amb rapidesa els problemes existents", ha indicat Folkerts-Landau en declaracions al dominical alemany Welt am Sonntag, on adverteix que la UE no podrà eludir la creació d'un major programa de recapitalització bancària. "No sóc un profeta del descoratjament, sinó realista". La caiguda de les accions dels bancs europeus és, en la seva opinió, només un símptoma d'un problema major. "Europa sofreix un feble creixement, estem prop d'una perillosa deflació, alhora que els Estats tenen deutes elevats".


EMPRESES: TELEFÓNICA VEN ACTIUS I IBERDROLA PUBLICA RESULTATS


ArcelorMittal i Gamesa s'han disparen més d'un 5% i han liderat les alces a l'Ibex. Telefónica ha pujat un 1,6% després de la venda de l'1,5% de la Xina Unicom, firma en la qual encara conserva una participació de l’1%, per 322 milions d'euros. La desinversió es produeix amb l'objectiu de reduir deute.


Per la seva banda, Iberdrola ha publicat els seus resultats de producció el primer semestre, amb un increment del 5% fins als 71.859 gigavats hora (Gwh) amb l'impuls de l'activitat hidràulica i de les renovables. I ACS, a través de la seva filial Masa Pipelines s'ha adjudicat un contracte d’Aramco per a la construcció d'un gasoducte a l’Aràbia Saudita per import de 100 milions de dòlars. Per la seva banda, la filial de Ferrovial, Amey, destina 55 milions de lliures a cobrir la seva disputa amb l'ajuntament de Birmingham.


ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX: A PER LA RESISTÈNCIA DE 8.328 PUNTS


"Sembla que l'Ibex 35 no vol tornar a provar els mínims del passat dia 24 de juny i que busca confirmar un senyal de fortalesa amb la superació de la resistència dels 8.328 punts, màxims del “divendres negre”. Un tancament per sobre d'aquest nivell de preus, les properes jornades, seria el senyal que ens faria pensar en un rebot que es podria estendre fins al nivell dels 8.600 punts", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

contador