ep la facturacionsector serviciosmercado crece59cientofebreroextremaduratasa interanual
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Les dades d'activitat al sector Serveis als Estats Units han marcat mínims des de principis de 2016, segons ha confirmat l'informe publicat per l'Institute for Supply Management (ISM).

En concret, l'ISM serveis de setembre ha baixat fins a 52,6 des de 56,4, molt per sota de la caiguda esperada fins a 55,0. "Aquesta setmana les dades econòmiques han fet sonar les campanes de la recessió i aquest ISM serveis ha reforçat aquesta sensació", afirma Naeem Aslam, analista de Thinkmarkets.com.

Aslam es refereix sobretot a l'ISM manufacturer de setembre als EUA, que es va publicar aquest dimarts i que es va situar en mínims de l'última dècada. Les conseqüències de la guerra comercial comencen a tenir un marcat efecte en el creixement dels EUA i la Xina, enfrontats en una guerra comercial des que Donald Trump va arribar a la presidència.

Pel que fa a la dada de setembre, l'ISM assenyala que el sector serveis es manté en expansió (dades per sobre de 50 així ho indiquen) des de fa 116 mesos, però afegeix que ha frenat el seu creixement. L'índex d'activitat ha baixat fins a 55,2 des de 61,5. L'índex de noves comandes ha baixat fins a 53,7 des de 60,3 a l'agost. A més, l'índex d'ocupació ha caigut fins a 50,4 des de 53,1.

"El sector serveis va retrocedir després de reflectir un fort creixement l'agost. Els enquestats estan principalment preocupats pels aranzels, els recursos laborals i la direcció de l'economia", assenyala l'ISM.

"L'ISM serveis encara es troba en territori d'expansió, però les dades indiquen que la contractació està disminuint i que les comandes van caure amb força", explica Edward Moya, analista d'Oanda. "La majoria de les dades als EUA van cap a baix i confirmen les preocupacions sobre la desacceleració", afegeix aquest expert.

Noticias relacionadas

contador