ep el presidente del pp alberto nunez feijoo este viernes en san sebastian
UNANUE EUROPA PRESS

El Partit Popular (PP) es mostra com el gran triomfador en aquests comicis electorals, que li poden atorgar la clau de govern en places clau, com ara Sevilla, on ha obtingut 14 regidors, posicionant-se com la força més votada en un feu tradicional del PSOE .

A Sevilla, els populars han obtingut 14 regidors, mentre que Vox n'ha aconseguit 3, per la qual cosa entra les dues forces podrien superar la majoria absoluta, fixada en 16 regidors, i arrabassar al PSOE una de les seves places més reconegudes. Els socialistes han quedat amb 12 regidors, un menys que fa quatre anys.

A la ciutat de València, el resultat ha estat semblant, ja que les forces de la dreta poden imposar-se també sobre les esquerres. El PP ha obtingut 13 regidors, fet que suposa un augment de 5, i podria assolir els 17 que donen la majoria si obté el suport dels 4 regidors que ha collit Vox. El PSOE es queda amb 7 regidors, mentre que Acord per Guanyar n'ha obtingut 9.

Un altre dels punts calents aquest diumenge electoral ha estat Barcelona, on Trias per Barcelona ha liderat la votació amb 11 regidors, encara que les opcions de govern són àmplies ja que el PSC n'ha obtingut 10 i Barcelona a Comú, 9. La majoria està fixada en 21 regidors.

Així mateix, a Saragossa el PP s'ha quedat a punt de la majoria absoluta, en aconseguir 15 regidors (7 més que fa quatre anys). Si suma els 4 regidors que ha aconseguit Vox, té el govern a la mà.

contador