ibex-35 0
Wikimedia Commons

  • 24,06€
  • -1,11%
  • 11.075,40
  • 1,70%

L'Ibex torna a mostrar indecisió a mesura que es desenvolupa la sessió. El selectiu es decanta pel vermell mentre els bancs es desinflen i cotitza amb lleugeres caigudes (-0,19%; 9.734 punts). No obstant això, l'Ibex és capaç de mantenir-se per sobre dels 9.700 punts. La notícia d'aquest dijous és que Banc Sabadell ha anunciat el traspàs de gairebé tot el seu maó a Cerberus, la qual cosa fa que es dispari un 2,4%.

En un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'entitat ha acordat la transmissió de la pràctica totalitat de la seva exposició immobiliària a una filial de Cerberus Capital Management. Els actius immobiliaris objecte de l'Operació tenen un valor brut comptable conjunt aproximat de 9.100 milions d'euros i un valor net comptable conjunt aproximat de 3.900 milions d'euros.

Amb tot, l'Ibex no sembla desenganxar-se dels 9.700 punts. La del dimecres va ser la tercera sessió consecutiva en la qual el nostre selectiu va tancar "sense pena ni glòria, sense donar-nos cap senyal de gens", apunta José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. En realitat, seguim dins del triangle (màxims decreixents i mínims creixents) i, a més, en zona de ningú. A mig camí entre la base del mateix (suport) i la part alta d'aquest (resistència). "I només quan el preu trenqui en un o un altre sentit tindrem alguna pista sobre el que pot ser el següent gran moviment en tendència", explica.

Així, per a dalt tenim la resistència dels 9.890 punts (buit a la baixa) i per damunt i de major importància la zona dels 9.970-10.000 punts. Amb extensió fins als 10.070 punts, per on passaria la part superior del triangle. I per sota tenim la zona dels 9.430-9.450 punts.

ArcelorMittal lidera les caigudes després que en les dues sessions anteriors havia estat el valor amb millor comportament de l'Ibex 35. La siderúrgica és un dels valors més exposats als aranzels que ha imposat EUA. En el costat positiu, Repsol puja un 0,4% després de rebre una millora del preu objectiu per part de Credit Suisse.

D'altra banda, les borses del Vell Continent també cotitzen amb caigudes, encara que moderades, es prenen un respir mentre continuen els resultats empresarials. Els futurs dels índexs de Wall Street anticipen caigudes del 0,3% de mitjana mentre esperen els resultats de Microsoft, que seran després del tancament del mercat nord-americà.

A Àsia, el Nikkei nipó ha tancat la jornada amb una lleu caiguda que li farà trencar la seva ratxa guanyadora de cinc sessions consecutives, a pesar que el ien es manté en mínims de sis mesos contra el dòlar, sobre els 112,80 iens. Aquesta matinada també s'han conegut les dades de la balança comercial de Japó, que ha revelat que el país va registrar un superàvit comercial de 721.408 milions de iens (5.491 milions d'euros/6.395 milions de dòlars) al juny, va informar avui el Govern.

Segons recull Efe, el saldo positiu va ser un 66,5 % superior al registrat al juny de 2017 i contrasta amb el dèficit de 580.457 milions de iens (4.418 milions d'euros/5.145 milions de dòlars) registrat al maig, segons les dades publicades pel Ministeri de Finances. La resta de borses del continent retrocedeixen després d'una arrencada en verd.

Després del rebot d'ahir, el preu del petroli torna a corregir. Ahir es va conèixer que Estats Units, per primera vegada en la seva història, produeix 11 milions de barrils diaris. El barril de tipus West Texas, de referència a Estats Units, cotitza a 67 dòlars, mentre que el de Brent, de referència a Europa, es canvia per 72 dòlars.

contador