• Silvio Berlusconi es manté com a primer accionista amb el 50,2% del capital
  • El fons Invesco és el tercer major accionista declarat amb una participació del 2%
paolo vasile
Paolo Vasile, conseller delegat de Mediaset España

El fons d'inversió nord-americà Blackrock ha arribat al 5% del capital de Mediaset Espanya, el grup televisiu propietat de Silvio Berlusconi, màxim accionista amb el 50,2% del capital.

  • 2,89€
  • -4,24%

Segons l'última comunicació enviada per Blackrock a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el fons ha augmentat la seva presència en el capital de Mediaset Espanya fins al 4,97% des de l'anterior 4,38%. Un moviment que dóna continuïtat a l'augment de participació comunicat a finals d'abril, des del 4,05% fins al 4,38%. Així que, en tot just tres setmanes, Blackrock ha elevat la seva presència en el capital fins al 5% des del 4%.

En concret, Blackrock controla directament un paquet de gairebé 13 milions d'accions, que suposen el 3,859% del capital i està valorat en uns 155 milions d'euros. A més, Blackrock controla l’1,11% de Mediaset a través d'un instrument financer denominat Contracte per Diferència. El fons controla 3.740.000 de CFDs.

Anteriorment, Blackrock controlava el 2,551% del capital a través d'accions, el 0,95% a través de 3,2 milions d'accions prestades a inversors baixistes i el 0,87% a través d'CFDs.

Amb aquests moviments, Blackrock s'aferma com a segon major accionista de Mediaset, primer entre els fons d'inversió, per darrere de l'esmentat Silvio Berlusconi i per davant d'un altre fons nord-americà, Invesco, que controla gairebé el 2% de Mediaset Espanya.

Noticias relacionadas

contador