trump-promet-de-nouvelles-sanctions-a-l-iran
39.558,11
  • -
  • -

Trump torna a donar un cop sobre la taula de negociació. La guerra comercial torna a ser notícia i llasta Wall Street (Dow: -0,34%; S&P 500: -0,52%; Nasdaq: -0,71%). El president dels EUA torna a la palestra en la vigília del gran dia de la Fed i amb la mirada en Apple que publicarà resultats al tancament de la sessió aquest dimarts.

A l'àmbit empresarial, les accions de Beyond Meat es desplomen un 16% després d'anunciar dilluns al tancament del mercat, les seves xifres trimestrals, a més d'una oferta de 3,25 milions d'accions tot just tres mesos després de la seva sortida a borsa.

Per la seva banda, Procter & Gamble, es dispara un 3,5% i encapçala les alces del Dow Jones malgrat comunicar pèrdues de 5.241 milions de dòlars entre abril i juny, últim trimestre del seu exercici fiscal, després de comptabilitzar un càrrec negatiu extraordinari de 8.345 milions de dòlars pel deteriorament del valor del seu negoci de maquinetes d'afaitar Gillette.

Per la seva banda, Capital One es deixa un 5,6% després d'anunciar una bretxa en el sistema de seguretat que ha deixat al descobert les dades de més de 100 milions dels clients del banc nord-americà. Una hacker ha estat ja detinguda a la ciutat de Seattle i ha estat acusada de frau bancari.

De tornada a la guerra comercial, Trump assegura que sempre que estan a punt d'arribar a un acord amb la Xina, el gegant asiàtic canvia d'opinió. El president dels EUA l'acusa de voler esperar que siguin les eleccions generals al país per així negociar amb el possible demòcrata que pogués alçar-se vencedor de tals comicis.

Al mercat de matèries primeres, l'or estén el seu ral·li i ja depassa àmpliament els 1.400 dòlars per unça. Popularment conegut com a actiu refugi en temps difícils, repunta a la calor d'incerteses com el conflicte comercial i el Brexit.

Finalment, en matèria macro, aquest dimarts es coneixerà la confiança del consumidor i les reserves setmanals de cru de l'API.

En altres mercats, el barril West Texas repunta un 0,44%, fins als 57,16 dòlars. Mentre que l'euro puja lleugerament (+0,02%) fins a canviar-se per 1,1146 dòlars. A més, al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys puja fins al 2,058% i es manté per sota del bo a 3 mesos, que puja fins al 2,111%.

contador