donald trump

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha criticat aquest dijous el proteccionisme mostrat per alguns congressistes cap als immigrants provinents principalment d'Haití, d’El Salvador i dels països africans, als quals s'ha referit com a "països de merda".

"Per què deixem que totes aquestes persones de països de merda vinguin aquí?", ha asseverat el magnat durant una reunió amb diversos diputats al Despatx Oval, on els congressistes han suggerit restaurar l'estatus de protecció per als immigrants haitians i salvadorencs en el marc d'un acord bipartidista sobre immigració.

En aquest sentit, Trump ha suggerit que els Estats Units en lloc d’aquest països hauria d’obrir les seves portes a ciutadans de països com Noruega, segons ha informat el diari local 'The Washington Post'.

Fonts de la Casa Blanca han assenyalat que durant la trobada, alguns congressistes com la senadora republicana Lindsey O. Graham i el demòcrata Richard J. Durbin, han destacat la possibilitat de prioritzar aquells països que ja es trobin al sistema electrònic de visats de diversitat, el programa del qual han proposat retallar al 50 per cent.

El portaveu de l'Administració Raj Shah ha defensat la postura de Trump sobre immigració sense fer clara referència a les declaracions del president. "Alguns polítics a Washington decideixen lluitar a favor de països estrangers, però el president Trump sempre estarà al costat del poble nord-americà", ha manifestat Shah en un comunicat publicat després de la trobada.

Senadors republicans i demòcrates han arribat aquest dijous a un principi d'acord per protegir els immigrants que van arribar il·legalment als Estats Units sent nens, els anomenats 'dreamers', de la deportació, així com sobre altres mesures migratòries i de seguretat fronterera, que encara ha de rebre el vistiplau del president.

L'acord ha tingut lloc en resposta a la derogació de Trump al passat mes de setembre l'Acció Diferida per als Arribats durant la Infància (DACA, per les sigles en anglès), ideada per l'anterior Administració de Barack Obama per protegir de la deportació a prop de 800.000 'dreamers'.

D'altra banda, l'Administració va anunciar aquesta setmana el final de l'Estatus de Protecció Temporal (TPS, per les sigles en anglès) per a El Salvador, cosa que afecta prop de 200.000 salvadorencs en considerar que les condicions al seu país d'origen han millorat el suficient durant aquests anys perquè puguin tornar.

Noticias relacionadas

contador