New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street

Wall Street registra suaus guanys després de la pujada de tipus de la Reserva Federal (Fed). El banc central va anticipar que la seva intenció és augmentar els interessos dues vegades més al llarg de 2018, previsiblement al setembre i desembre.

  • 37.986,40
  • -

La Borsa de Nova York va tancar en els mínims de la sessió, tot i que les pèrdues van ser moderades. El Nasdaq va caure lleugerament un 0,11% després de marcar un màxim històric als 7.748,96 punts i aquest dijous torna a nivells rècord, en repuntar un 0,72%, fins als 7.751 enters.

A l'apartat empresarial, Comcast ha millorat l'oferta de Disney en oferir 65.000 milions de dòlars per 21st Century Fox. Les accions de Disney pugen un 2% i lideren les compres al Dow Jones, seguides de Cisco Systems (+1,3%), Intel (+1,3%) i Microsoft (+1%). Els valors més baixistes són JP Morgan (-1,2%), General Electric (-0,7%) i Procter & Gamble (-0,4%).

QUÈ VA DIR LA FED?

El banc central dels EUA va seguir el guió i va elevar el preu del diner en 25 punts bàsics, fins a l’1,75% -2%. La 'sorpresa', que havia estat anticipada tan sols per la meitat del consens, va ser que la Fed anticipa ara dues pujades més el 2018, després de les dues realitzades fins al moment. En total, quatre ascensos dels interessos, en lloc dels tres anticipats fins a la seva reunió de març.

La Fed va elevar la seva previsió de creixement per a 2018 fins al 2,8% des del 2,7%; i la d'inflació PCE fins al 2,1% des de l’1,9% per a l'índex general i fins al 2% des de l’1,9% per al PCE subjacent. A més, va reduir la seva estimació sobre la taxa d'atur a final de 2018 fins al 3,6% des de l'anterior 3,8%, després que la taxa d'atur finalitzés el mes de maig al 3,6%.

DECLARACIONS DE POWELL

Durant la roda de premsa, el president de la Fed, Jay Powell, va reiterar que seguiran pujant els interessos de manera gradual, amb l'objectiu de seguir fomentant el creixement, però sense que l'economia es reescalfi. En la seva opinió, la inflació avança de manera moderada i les expectatives d'inflació romanen estables.

El banquer central va dir que "no sabem exactament" on és la taxa neutral dels interessos, però que les discussions dins del FOMC es concentren a implementar una política monetària que s'adapti al més possible a aquest objectiu. Una taxa que no llasti la recuperació, però que eviti un reescalfament: el 'Sant Grial' de la política monetària.

Finalment, Powell va assenyalar que l'economia està "en bona forma" i que el creixement econòmic és sòlid, impulsat també per l'efecte positiu de la reforma fiscal. També va garantir que la Fed no "sobre reaccionarà" a una inflació per sobre del 2% llevat que es converteixi en alguna cosa "persistent", cosa que no és el seu escenari base.

ALTRES MERCATS

Al mercat de deute, la rendibilitat del bo a 10 anys baixa lleugerament fins al 2,957%. A més, la probabilitat de dues pujades de tipus el 2018 ha augmentat fins al 58% des de l'anterior 47%.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia amb força un 1,2%, fins als 1,1647 dòlars, després que el Banc Central Europeu hagi confirmat que acabarà el seu programa de flexibilització quantitativa al desembre de 2018, i que la primera pujada de tipus d'interès es pot produir al juliol de 2019.

Al mercat de matèries primeres, el cru West Texas repunta un 0,5%, fins als 66,97 dòlars, mentre el cru Brent cedeix un 0,3%, fins als 76,49 dòlars. Finalment, l'unça d'or avança un 0,4%, fins als 1.306 dòlars.

Noticias relacionadas

contador