flynn-envisage-de-temoigner-devant-le-congres-americain-sur-la-russie

El fiscal especial dels Estats Units, Robert Mueller, va assegurar aquest dimarts a un tribunal federal que Michael Flynn, l'exassessor de Seguretat Nacional del president nord-americà, Donald Trump, havia ofert "ajuda substancial" a la investigació sobre la ingerència russa i va recalcar que no ha d'anar a la presó, segons ha informat la cadena nord-americana CNN.

Mueller va assenyalar que Flynn havia ajudat en múltiples investigacions i havia ofert "informació de primera mà sobre el contingut i el context de les interaccions entre l'equip de transició i els funcionaris del govern rus".

L'oficina de Mueller va demanar a un jutge federal que no se'l condemnés a presó, citant 19 entrevistes proporcionades per Flynn. Els fiscals han assenyalat que Flynn també va oferir ajuda en altres investigacions criminals, encara que no han ofert detall ja que aquestes indagacions estan en curs.

Flynn es va declarar culpable el 2017 d'haver mentit a l'FBI en relació amb els seus contactes amb Rússia i va decidir col·laborar amb el fiscal especial Robert Mueller en el marc de la indagació sobre la presumpta ingerència de Moscou en les eleccions presidencials de 2016.

L'exassessor de la Casa Blanca es va convertir així en el primer funcionari de l'Administració Trump i el quart connectat a la campanya en ser acusat com a part de la investigació de Mueller sobre una possible col·lusió entre el govern rus i membres de l'equip de l'ara president, així com possibles obstruccions a la justícia i delictes financers.

Segons l'FBI, Flynn es va comunicar amb el llavors ambaixador de Rússia als Estats Units, Serguei Kislyak, després que un alt càrrec li demanés que esbrinés com els governs estrangers defensaven una resolució del Consell de Seguretat de l'ONU sobre Israel.

Noticias relacionadas

contador