muskcbtwitter22

Elon Musk s'ha pronunciat sobre les decisions en política monetària de la Reserva Federal, i ho ha fet per demanar una reducció de tipus d'interès "de manera immediata", ja que considera que l'actual política de pujades que manté l'organisme des de fa mesos "està amplificant enormement la probabilitat d'una recessió severa".

En una publicació de Twitter, xarxa social que va comprar fa uns mesos, el magnat ha afirmat que la tendència que manté la Fed "és preocupant", a causa de l'impacte que pot tenir sobre l'activitat econòmica del país.

El banc central nord-americà mantindrà la propera reunió els dies 13 i 14 de desembre, durant la qual es pot produir un alentiment del ritme de pujades, com indiquen les actes de l'última trobada de novembre, després de quatre augments consecutius de 75 punts bàsics (pb).

El consens espera que l'augment sigui de 50 pb, encara que res no sembla indicar que es produeixi a curt termini un pivot cap a la retallada de tipus, com demana Musk.

Actualment, els tipus d'interès es troben a la forquilla situada entre el 3,75% i el 4%, i l'organisme ja va afirmar que els "increments continus al rang objectiu serien apropiats per aconseguir una postura de política monetària prou restrictiva per a tornar la inflació al 2%”.

contador