raphael bostic fed atlanta 20220131132116

El president del Banc de la Reserva Federal d'Atlanta, Raphael Bostic, ha assegurat que no contempla retallades en els tipus d'interès "fins ben entrat el 2024", i ha destacat que el banc central està ara mateix més proper a una nova alça que a una disminució a les taxes.

"Si hi haurà un biaix per a l'acció, per mi seria un biaix d'augmentar una mica més en lloc de reduir”, ha assenyalat el banquer central durant una entrevista amb CNBC.

Bostic ha subratllat que la inflació encara es manté massa elevada, i espera que el camí cap a la meta del 2% que el banc central té com a objectiu faci més temps que l'estimat inicialment.

"El que hem vist és que la inflació ha estat persistentment alta, els consumidors han estat realment resistents en termes de les despeses i els mercats laborals segueixen sent extremadament ajustats. Tot això suggereix que encara hi haurà una pressió alcista sobre els preus", ha valorat .

Després del darrer augment de 25 punts bàsics realitzat per la Fed, el mercat espera que d'inici a una pausa a la propera reunió, que se celebrarà entre el 13 i el 14 de juny, si bé Bostic ha assenyalat que la decisió no està encara presa.

"Encara tenim algunes setmanes abans de la propera reunió, però estem observant les tensions creditícies, observant la bogeria del sostre del deute i observant el que està succeint al mercat laboral i els preus", conclou.

Aquest dilluns s'ha pronunciat també el president de la Fed de Minneapolis, Neel Kashkari, que ha assenyalat que l'organisme encara té "treball per endavant" per tornar la inflació al 2%, i que "no s'ha de deixar enganyar" durant uns mesos de dades positives.

contador