petroleocbdolar

Fort repunt al mercat del petroli, que està recuperant part del perdut aquest començament de setmana. Tant el barril de West Texas Intermediate com el cru Brent, el petroli de referència a Europa, pugen per sobre del 5 i el 4% respectivament, superant els dos els 105 dòlars/barril.

Bona part d'aquest avenç és perquè la Unió Europea ha proposat un embargament del petroli rus que, segons els analistes, tensaria encara més el mercat i canviaria els fluxos comercials. La votació, que necessita un suport unànime, s'ha endarrerit perquè Hongria s'hi ha oposat; en els últims dies s'ha conegut que tant la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, com el president francès, Emmanuel Macron, estan intentant convèncer Viktor Orbán de canviar la seva postura.

Així mateix, el paper de la Xina, el principal importador de petroli del món, també contribueix a aquesta pujada. Tot i la seva estricta política de 'zero Covid' per la qual han establert durs confinaments cada vegada que s'ha detectat un brot de la malaltia, la reducció de les infeccions internes ha tornat l'optimisme als inversors, que també han descomptat una menor inflació a les fàbriques xineses.

Segons assenyala CNBC, les importacions de cru de la Xina van caure un 4,8% al primer quadrimestre en comparació amb l'any passat, però van incloure un augment de gairebé el 7% a l'abril.

D'altra banda, la producció de petroli a Rússia va augmentar a principis de maig respecte a l'abril i la producció s'ha estabilitzat, segons ha assenyalat el viceprimer ministre Alexander Novak, després que la producció caigués a l'abril arran de les sancions occidentals imposades per la crisi d'Ucraïna.

Així mateix, l'OPEP+ ha acordat un modest augment de la producció en 432.000 barrils diaris en els darrers dies; a més, el G-7 s'ha compromès amb la prohibició d'importacions de cru rus.

Noticias relacionadas

contador