ep yacimiento de petroleo
Mohssen Assanimoghaddam/dpa - Archivo

L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) ha mantingut la seva previsió de forta demanda de petroli per a aquest any i ha projectat un increment "robust" de l'ús del cru el 2025 liderats per la Xina i l'Orient Mitjà.

Al seu informe mensual, el cartell ha ratificat que "la previsió de creixement de la demanda mundial de petroli per al 2024 es manté sense canvis en 2,2 milions barrils el dia (mb/d), amb un creixement al voltant de 0,3 mb/d a l'OCDE i d'uns 2,0 mb/d als països no pertanyents a l'OCDE”.

De cara al proper any, ha projectat que la demanda petroliera mundial augmentarà en 1,8 milions de barrils per dia (bpd). Una predicció que ha publicat abans del que és habitual amb l'objectiu de proporcionar una orientació de llarg termini al mercat.

"El compromís d'anar més enllà de l'horitzó temporal establert prèviament de les previsions a curt termini serveix per donar suport a la comprensió de la dinàmica del mercat", ha explicat.

A nivell regional, es pronostica que la demanda de petroli de l'OCDE augmentarà en 0,1 mb/d interanual, mentre que s'espera que la demanda de petroli fora de l'OCDE mostri un creixement considerable de gairebé 1,7 mb/d, principalment a la Xina, l'Orient Mitjà i altres països d'Àsia, incloent-hi l'Índia.

"En termes de productes petrolífers, s'espera que els combustibles per al transport impulsin el creixement de la demanda de petroli el 2025, i s'espera que els viatges aeris experimentin una expansió més gran, a mesura que augmenti el trànsit nacional i internacional", ha ressaltat.

L'OPEP també ha assenyalat que els preus futurs del petroli cru van ampliar la caiguda el desembre, arribant als nivells més baixos des de finals de juny. "Aquesta tendència a la baixa es va deure principalment a la pressió venedora dels especuladors, observant-se un augment constant de les posicions baixistes entre els administradors de diners. Els gestors de diners van elevar les posicions baixistes als seus nivells més alts des de l'octubre del 2020".

Noticias relacionadas

contador