• Un representant de la delegació de Nigèria ha dit que és "probable que tothom estigui d'acord per al final del dia"
yacimiento petroleo mexico

Aquest dimarts s'està celebrant la segona jornada de la trobada de dos dies dels experts de l'OPEP a fi de detallar el pla per retallar la producció que es ratificarà la setmana vinent. En el marc d'aquesta trobada s'estan donant declaracions, com la d'Ibrahim Waya, membre de la delegació de Nigèria, qui ha dit que veu probable un acord per implementar una reducció de la producció el dimarts. Els delegats de l'OPEP han declarat, no obstant això, que encara queden punts per tractar, com les discrepàncies entre les dades utilitzades per uns països i uns altres o els plans de l'Iran per augmentar la producció.

Vladimir Putin va dir que hi havia una "alta probabilitat" d'aconseguir un acord i que Rússia no tenia problemes per congelar la producció

"És probable que tothom estigui d'acord per al final del dia", va dir Waya en declaracions a periodistes recollides per MarketWatch. Donada la proximitat de la reunió de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) - dimecres que ve, 30 de novembre- s'espera que al llarg d'aquesta setmana se segueixin succeint les declaracions que 'escalfaran' el preu del cru.

El petroli va pujar aquest dilluns un 4% i aquest dimarts torna a repuntar, a aquesta hora un 0,9%. Les alces de la passada jornada van venir de la mà de les declaracions de Vladimir Putin, que va dir que hi havia una "alta probabilitat" d'aconseguir un acord i que Rússia no tenia problemes per congelar la producció.

La retallada de producció que es va pactar el passat 28 de setembre i que hauria de ratificar-se la setmana vinent suposa una reducció fins a un rang de 32,5-33 milions de barrils diaris. Mentre sembla que en la voluntat dels països productors està tancar aquesta acord, la veritat és que la producció de setembre va aconseguir una xifra rècord de 33,394 milions de barrils diaris. És per això que els analistes tenen dubtes sobre el compliment d'aquest acord encara que finalment es ratifiqui.

"No creiem que els membres de l'OPEP els vagin a respectar (els acords)", assenyalaven fa uns dies els experts de Link Securities, mentre que Luis Lorenzo, de Dif Broker, apuntava: "Abans, quan acordaven alguna cosa, de debò hi havia una rebaixa. Ara, de cara a l'opinió pública acorden, però després les dades mostren que els inventaris s'han incrementat".

contador