cb libra may sh1

La lliura roman impassible. La divisa amb prou feines ha reaccionat a la dimissió de Theresa May com a primera ministra del Regne Unit i manté les lleus pujades durant la sessió d'aquest divendres. El mercat sembla que ja havia descomptat la renúncia de May.

"La reacció inicial del mercat ha estat relativament silenciosa", declaren a Bloomberg. A primera hora del dia, la lliura avançava fins als 1,2693 dòlars nord-americans, després de l'anunci de dimissió, la moneda pujava lleument fins als 1,2710, aconseguint màxims intradia. No obstant això, posteriorment ha perdut el bestiar i ha tornat a caure fins a la zona de 1,2665. Això suposa que no ha aconseguit trencar el nivell de resistència que té als 1,2720.

"No és probable" que les lluites per veure qui ocuparà el lideratge "tinguin un pes en la lliura"

"El factor clau segueix sent el risc de no negociar el Brexit", afirmen els analistes de Monex Europe. Afegeixen que "no és probable" que les lluites per veure qui ocuparà el lideratge "tinguin un pes en la lliura amb els mínims de l'any passat per sota d'1,25". "Això és especialment cert a causa del sentiment negatiu en aquest moment i el fet que la gana pel risc global està empitjorant a causa de la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina".

"La voluntat del Parlament i la seva capacitat per bloquejar el no acord és el suport individual més important que encara té la lliura esterlina", però si el Parlament no pot intervenir en el nou acord del govern, llavors la lliura "es dirigirà cap a 1,20 i menys", conclouen.

En el seu encreuament amb el dòlar nord-americà, la lliura puja al voltant d'un 0,15%, mentre que en el canvi amb l'euro, la moneda britànica avança a prop d'un 0,10%.

Noticias relacionadas

contador