cb oro alza sh1

Oro

2.381,75
  • -1,90
  • -0,08%

L'or està en boca de tots en un moment de creixent nerviosisme per la multitud de problemes als quals enfronta el mercat. Aquest context és l'idoni per apostar pel metall preciós, segons l'opinió de cada vegada més experts, com els de Julius Baer.

"El context fonamental segueix sent favorable (per a l'or) enmig d'una creixent incertesa als mercats financers, unes perspectives de creixement mundial fràgils i una major relaxació monetària per part dels bancs centrals del món. Reiterem la nostra opinió constructiva, així com la nostra recomanació de mantenir l'or a la cartera", assenyalen aquest dilluns aquests analistes en una nota.

Després de l'última escalada en les tensions entre els EUA i la Xina, que ha portat ambdós països a augmentar-se mútuament els aranzels (malgrat que durant les últimes hores s'han produït declaracions tractant de calmar els ànims), l'or ha avançat amb força, i ha aconseguit els 1.555 dòlars per unça a mesura que l'aversió al risc segueix estenent-se pels mercats financers.

"Durant un simposi de Jackson Hole enfosquit per les tensions comercials, el president de la Reserva Federal, Powell, ha reiterat una vegada més la seva disposició a seguir reduint els tipus d'interès. Per tant, la demanda d'or dels cercadors de refugi hauria de mantenir-se fort", afegeixen des de Julius Baer.

Des de la companyia destaquen el fet que les existències de productes d'or amb respatller físic, el seu indicador de referència de la demanda de refugi, estan augmentant al ritme més ràpid des de les preocupacions de creixement mundial a principis de 2016 i estan gairebé de tornada a nivells rècord.

"Reiterem la nostra opinió constructiva, així com la nostra recomanació de mantenir l'or a la cartera. Aquells que encara no han invertit haurien de considerar que cada vegada té un preu més alt", conclouen.

Noticias relacionadas

contador