petroleocbdolar

El petroli continua sota pressió a mesura que augmenten les preocupacions sobre el creixement econòmic dèbil de la Xina i l'augment de l'oferta de cru rus. Enmig d'aquest escenari, els estrategs de Goldman Sachs han retallat, per tercera vegada, el preu de l''or negre' i ara veuen el Brent per sota dels 90 dòlars a finals d'any.

En concret, el banc d'inversió espera que el barril de referència mundial se situï als 86 dòlars al desembre, enfront del pronòstic anterior de 95 dòlars; mentre que per al barril West Texas, de referència als Estats Units, esperen que arribi als 81 dòlars, en comparació amb els 89 dòlars de la seva perspectiva prèvia.

Aquesta revisió a la baixa s'ha produït malgrat la retallada voluntària d'1 milió de barrils diaris a partir del juliol anunciada per l'Aràbia Saudita, després de la reunió de l'OPEP+, i durant la qual el cartell va decidir mantenir els seus objectius per a aquest 2023.

Des del banc creuen que és poc probable que les retallades addicionals implementades per Aràbia Saudita tinguin com a conseqüència un augment dels preus, fins i tot quan la producció del regne veurà una disminució de 9 milions de barrils per dia, enfront d'a prop dels 10 milions de barrils que bomba actualment.

"La retallada addicional d'Aràbia Saudita i la nostra expectativa que l'OPEP+ estendrà la meitat de la retallada voluntària d'abril el 2024 probablement només compensarà parcialment aquests xocs a la baixa", expliquen des de Goldman Sachs.

"Els cops importants d'oferta de l'Iran i Rússia han portat el posicionament especulatiu a mínims històrics", han assenyalat els analistes de Goldman Sachs.

En aquest sentit, destaquen al seu informe que la producció de petroli de Rússia s'ha mantingut resistent fins i tot enfront de les sancions imposades per Occident, cosa que ha portat el banc a revisar a l'alça les previsions de subministrament de cru dels països que s'enfronten a penalitzacions amb "actualitzacions de 2024 per a Rússia, Iran i Veneçuela de 0,4/0,35/0,05 mb/d, respectivament".

"Després d'una forta caiguda inicial d'1,5 milions de barrils per dia, el subministrament rus s'ha recuperat gairebé del tot malgrat la decisió de moltes companyies de deixar de comprar els barrils", assenyalen els economistes de Goldman.

Aquest dilluns els preus del petroli cauen més d'un 2% amb el Brent cotitzant als 72,96 dòlars i el West Texas, als 68,23 dòlars, en una sessió durant la qual els inversors esperen per conèixer els darrers moviments de política monetària de la Reserva Federal (Fed), el Banc Central Europeu (BCE) i el Banc del Japó (BoJ), les reunions del qual tindran lloc dimecres, dijous i divendres, respectivament.

Noticias relacionadas

contador