gazprom suspend les livraisons de gaz a la pologne et a la bulgarie

Els temors d'un tall total de l'aixeta del gas rus s'han vist avivats per les informacions de Bloomberg que almenys quatre clients europeus de Gazprom han rebut un avís per carta de la gasista russa, sobre un incompliment dels subministraments per causa de "força major".

La carta diu que Gazprom, que té el monopoli de les exportacions russes de gas per gasoducte, no pot complir les seves obligacions de subministrament a causa de circumstàncies “extraordinàries”, refereix també Reuters.

Diu que la clàusula de força major, invocada per eximir una empresa de les seves obligacions contractuals per factors aliens a la seva voluntat, era efectiva amb caràcter retroactiu a partir dels lliuraments del 14 de juny.

Aquest fet "no augura res de bo per a la reobertura del Nord Stream 1 dijous d'aquesta setmana", lamenta Jefrey Halley, analista d'Oanda. El gasoducte Nord Stream 1 està tancat per al seu manteniment anual, que es preveu que finalitzi el 21 de juliol, però alguns dels clients europeus de Gazprom estan nerviosos perquè el subministrament no es reprengui.

Noticias relacionadas

contador