petroleocbrussia

El petroli registra fortes caigudes aquest dijous després que el viceprimer ministre rus, Alexander Novak, hagi refredat les expectatives d'una retallada addicional de la producció a la propera reunió de juny de l'OPEP+.

El barril Brent, de referència a Europa, perd un 3,76%, fins als 75,43 dòlars, mentre que el barrill West Texas es deixa un 4,12%, fins als 71,28 dòlars.

"No crec que hi hagi nous passos, perquè fa tot just un mes es van prendre certes decisions pel que fa a la reducció voluntària de la producció de petroli per part d'alguns països", ha afirmat Novak, en declaracions recollides pel diari rus Izvestia.

Les especulacions al voltant d'una segona retallada consecutiva van sorgir després que el ministre d'Energia d'Aràbia Saudita, el príncep Abdulaziz bin Salman, advertís els especuladors curts que havien de tenir "cura".

"Gairebé seria més perjudicial fer aquestes amenaces i no complir-les i potser Novak estigui exercint un paper en el pla elaborat per castigar els venedors a curt, però els comentaris suggereixen que no hi ha un suport generalitzat a una altra retallada tan poc temps després de l'última. Això no impediria que Aràbia Saudita apliqués unilateralment una retallada, però ho faria menys efectiu”, explica Craig Erlam, analista sènior de mercat d'OANDA.

La falta d'acord en les negociacions sobre el sostre de deute als EUA també pesen sobre els inversors a mesura que s'acosta la denominada data X, i que la secretària del Tresor, Janet Yellen, ha establert el proper 1 de juny, i demòcrates i republicans no aconsegueixen arribar a un pacte.

Noticias relacionadas

contador