dolarcbrecomm1

El dòlar i el ien japonès, considerats refugis segurs, pugen aquest dilluns a causa de la preocupació als mercats per la violència a l'Orient Mitjà després de l'atac de Hamàs a Israel i la posterior declaració de guerra d'Israel. Inquieta molt, a més, la implicació de l'Iran en els fets i una escalada de les tensions.

Enfront de l'euro, el ien puja més d'un 0,3% fins als 157,55 iens. La moneda japonesa s'ha canviat per darrera vegada als 149,19 iens per dòlar. Per part seva, enfront del dòlar, l'euro cau un 0,5%, fins als 1,0534 dòlars, mentre que la lliura esterlina cedeix un 0,45%, fins als 1,2185 dòlars.

"El dòlar nord-americà s'ha enfortit al començament d'aquesta setmana juntament amb altres monedes tradicionalment considerades refugis segurs, com el franc suís i el ien, encara que l'impacte negatiu al mercat de divises a causa de l'encreuament de les tensions geopolítiques a l'Orient Mitjà durant el cap de setmana ha estat relativament moderat fins ara", destaquen a l'informe d'aquest dilluns els analistes de MUFG.

No hem d'oblidar, així mateix, la forta dada de treball del setembre que es va publicar divendres als EUA, que reafirma la idea que la Reserva Federal (Fed) mantindrà tipus més alts durant més temps i que també beneficia el dòlar.

"(El) rotundament fort informe dʼocupació probablement mantindrà el (Comitè Federal de Mercat Obert) en guàrdia mentre observa senyals que un mercat laboral tens podria impedir que la inflació torni al 2% de forma sostinguda”, escriuen els economistes de Wells Fargo.

"Una altra pujada de tipus abans de final d'any és una possibilitat, però ara com ara el nostre escenari base continua sent que l'última pujada de tipus del cicle d'enduriment es va produir el juliol".

Noticias relacionadas

contador