cbpetroleo8163g

El preu del cru ha augmentat els seus guanys, fins a cotitzar amb pujades de l'1%. Aquest dijous s'han conegut els inventaris de cru dels EUA. L'Administració d'Informació d'Energia (EIA, per les sigles en anglès) ha informat d'una caiguda de 6,4 milions de barrils, enfront dels 2,5 milions esperats pels analistes.

El preu del West Texas, de referència als EUA, puja un 1,36% fins als 48,99 dòlars. En el cas del barril de Brent, de referència a Europa, la pujada és d'1,05% fins als 51,3 dòlars. No obstant això, cal destacar que aquest últim cas, cotitzava amb caigudes abans de la publicació dels inventaris.

Les existències de gasolina van caure en 2,9 milions de barrils, en comparació amb les expectatives dels analistes de Reuters que esperaven una caiguda d’1,1 milions de barrils. Mentrestant, les existències de destil·lats, que inclouen dièsel i oli de calefacció, van augmentar en 394.000 barrils, davant de les expectatives per una caiguda de 755.000 barrils.

Els futurs es van mantenir a flotació al comerç d'hora al matí per les expectatives que els Estats Units podria retirar-se de l’acord climàtic global. A més, el dimecres, l'Institut Americà del Petroli (API) va informar que els inventaris de cru als Estats Units van caure en 8.700.000 de barrils, a 513.200.000 de barrils, durant la setmana que va acabar el 26 de maig, davant d'una expectativa dels analistes d'un declivi de només 2.5 milions de barrils, cosa que apuntalava els preus del cru.

La dada d'inventaris nord-americans va donar cert alleujament després d'una setmana de males notícies sobre l'equilibri d'oferta i demanda. L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i altres productors, incloent-hi Rússia, estan tractant de restringir la producció per reduir inventaris que estan a prop de màxims històrics en moltes parts del món.

El petroli de l'OPEP ja fa una setmana que experimenta depreciacions generalitzades, en què ha perdut ja més d'un 6%.

Noticias relacionadas

contador