cbbrasil4 short2

El Banc Central del Brasil (BCB) va mantenir els tipus d'interès al 6,5% aquest dimecres, en línia amb el que s'esperava, amb la inflació sota control tot i la forta depreciació del real i una vaga de camioners que havia catapultat la possibilitat de noves eleccions al país i "havia dificultat l'avaluació de l'activitat econòmica", va assegurar el regulador.

L'economia més gran de Sud-Amèrica continua amb el seu procés de recuperació, encara que a un ritme "més moderat" després de la pitjor recessió de la seva història entre el 2015 i 2016. Al maig, el banc central va interrompre una sèrie de dotze retallades consecutives dels tipus de interès, amb l'argument d'una gran volatilitat als mercats i un sentiment de frustració entre els inversors per la incapacitat del Govern d'impulsar una reforma del sistema de pensions i l'aplicació de mesures de caràcter auster.

La normalització monetària que els Estats Units està duent a terme, així com la disputa comercial que està germinant a la vora del Pacífic van desestabilitzar la conjuntura brasilera amb els inversors traslladant el seu capital a regions més segures. L'enfortiment del dòlar davant el real va posar cara a les turbulències de les últimes setmanes i la moneda brasilera va arribar a tocar màxims dels últims dos anys als quatre bitllets verds. La resposta del BCB va ser immediata, amb una intervenció de 24.500 milions de dòlars que apuntalarà la moneda i altres 10.000 milions que seran alliberats aquesta setmana.

Les previsions de creixement del Producte Interior Brut (PIB) brasiler han caigut del 2,45% a l'1,76% en només cinc setmanes tot i els esforços d'Ilan Goldfajn, president del regulador, en enviar un missatge de tranquil·litat als mercats. D'altra banda, les expectatives sobre preus mostren un augment de la inflació del 3,45% al ​​3,88% per al present exercici.

"El principal missatge de la reunió d'avui al Brasil és que els polítics semblen trobar-se còmodes en un escenari de major inflació com a resultat de la vaga de camioners o la depreciació de la seva moneda", va destacar la consultora Capital Economics.

Noticias relacionadas

contador