la-bce-s-inquiete-des-tensions-commerciales

L'euro cotitza en un estret rang aquest dijous, hores abans de la decisió de tipus d'interès del Banc Central Europeu (BCE). La divisa comunitària aguanta els 1,13 dòlars i, encara que la majoria d'experts no esperen una gran reacció als anuncis del president de l'entitat, Mario Draghi, des de Danske Bank alerten que el mercat afronta la cita amb el banc central amb massa optimisme.

Els experts assenyalen que l'atenció se centrarà en les perspectives de creixement al costat del debat sobre una nova línia de liquiditat per als bancs. "Aquest dimecres, fonts pròximes al BCE van revelar que les projeccions de creixement i inflació es revisaran a la baixa. No obstant això, no esperem una reducció significativa ni un anunci sobre una línia de liquiditat, en contra del consens del mercat", defensen els analistes de l'entitat danesa. El que generarà volatilitat en la moneda i les bosses.

Quant a les retallades en les perspectives econòmiques del supervisor monetari, l'euro porta diverses jornades descomptant que el creixement en els socis de la moneda no és bo. De fet, cotitza un 1% per sota e els recents màxims d'un mes del passat dijous, prop dels 1,14 dòlars.

Per aquest motiu, els analistes de TD Securities es posicionen per que hi hagi una reacció neutral en el mercat de les divises, però es curen en salut i també indiquen que "una sorpresa clarament baixista" provocarà un trencament dels recents rangs entre els 1,14 i els 1,13 dòlars.

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, tenim una zona de suport en els mínims de 2018 (1,12140 dòlars) i resistència en els 1,1570 dòlars. "I la veritat és que fins que el preu no salti per damunt o perfori el suport no tindrem cap pista sobre el qual serà el següent gran moviment en tendència", comenta José María Rodríguez, analista de Bolsamania.

"De manera que la perforació dels mínims de 2018 seria un clar senyal de feblesa, avantsala d'un nou tram correctiu amb objectiu de caiguda en el buit alcista setmanal dels 1,0725 dòlars", agrega. Mentre que "si salta per sobre dels màxims de gener (1,1570 dòlars) tindrem un important senyal de compra, d'obertura de llargs amb objectiu en la següent gran resistència: els 1,180 dòlars", arrodoneix l'expert.

Noticias relacionadas

contador