acuerdo psoe podemos portada hoy

L'euro es manté pressionat aquest dimecres, tot i la millora de les dades macro publicades dimarts. La retòrica ultraflexible del vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, més l'onada d'aversió al risc en els actius espanyols que ha suscitat l'acord de govern a Espanya entre el PSOE i Podem, alimenten la cautela entre els operadors de l'Eurozona i la moneda no aconsegueix desmarcar-se d'1,10 dòlars, nivells no vistos des de mitjans d'octubre.

El panorama és encara més ombrívol, ja que es produeix enmig d'una tendència baixista del dòlar davant d'altres parells. El bitllet verd s'ha vist afectat per les recents notícies sobre la guerra comercial. El president dels EUA, Donald Trump, es va limitar a dir, durant la seva conferència al Club Econòmic de Nova York, que l'acord amb la Xina "està a prop", però no en va donar detalls. El dòlar va reaccionar amb caigudes marginals i cedeix una mica de terreny davant el ien, encara que pitjor parat ha sortit el iuan, que ha caigut a mínims de 10 dies, per sobre dels 7,01 iuans.

No obstant això, l'euro va ser la moneda que va mostrar un pitjor comportament dimarts. Les dades de l'índex ZEW, que van mostrar un avanç de la confiança a Alemanya i a l'Eurozona, poc van fer per apuntalar una moneda que es va veure llastrada per "la retòrica acomodatícia del BCE", indiquen els experts de Sucden Financial. En una entrevista al diari econòmic alemany Börsen-Zeitung, Guindos va obrir la porta a seguir baixant els tipus d'interès "si cal", tot i que va reconèixer que un entorn de tipus baixos té "efectes col·laterals" en l'estabilitat financera.

A més, les preocupacions sobre Espanya s'han agregat més problemes a la moneda, ja que als mercats els ha caigut molt malament la coalició d'esquerres al govern. Lluny d'acabar amb la incertesa política, ja que està per veure si el president de govern en funcions, Pedro Sánchez, i el líder de Podem, Pablo Iglesias, aconsegueixen els suports parlamentaris per a la investidura del socialista, alimenta encara més el desassossec sobre la marxa de país. Això es reflecteix, a part de l'euro, en el bo a 10 anys, que s'ha disparat a màxims de juliol i en la prima de risc que està a màxims d'un mes.

Aquest dimecres, els analistes també assenyalen que l'euro estarà molt pendent de la decisió de Trump sobre la imposició d'aranzels als automòbils europeus. Les últimes declaracions del secretari de Comerç dels Estats Units, Wilbur Ross, i del President de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, van apuntar que els EUA posposarà la seva decisió fins l'any que ve, després de "positives converses" amb els fabricants de vehicles sobre possibles reubicacions de la producció. "Si s'implementessin els aranzels, seria un altre cop per al ja fràgil sector manufacturer europeu", comenten els analistes de Danske Bank.

contador