draghi-bce-fait-monter-l-euro-et-les-rendements-obligataires

El mercat espera la primera cita amb el Banc Central Europeu (BCE) de l'any amb la certesa que no hi haurà res de nou en la política monetària de l'entitat aquest mes de gener. No obstant això, els analistes han optat per ajornar els augments de tipus fins a la segona meitat de 2020, cosa que unida a l'alentiment econòmic presenta riscos baixistes per a l'euro.

No obstant això, el mercat s'ha anat preparant per aquest ajornament a l'inici de l'abandonament de les taxes negatives i fins i tot indiquen que hi ha un gran risc que aquestes es perpetuïn més enllà de l'any vinent. La desacceleració ha afectat les quatre economies principals de la regió: Alemanya, França, Itàlia i Espanya. Cada país s'enfronta dificultats específiques, però els quatre han registrat una caiguda sincronitzada en els seus indicadors d'activitat.

Esperen els analistes que Draghi prengui bona nota, reconegui que els riscos de desacceleració, quan no de recessió, que es van considerar temporals el desembre, probablement durin més del que s'esperava. Si és així, els experts d’Ebury indiquen que "es desestimarà qualsevol augment de tipus el 2019". Se sorprenen també que la moneda hi hagi aguantat els 1,13 dòlars davant de totes aquestes previsions negatives, però BofA Merrill Lynch no aposta perquè els efectes del contingut de la reunió del BCE persisteixin en la divisa comunitària.

Amb tot, aquest dimecres l'euro va aconseguir avançar fins a nivells per sota dels 1,14 dòlars i va dibuixar un rang que manté aquest dijous. Els analistes de Sucden Financial indiquen que el moviment alcista de la moneda europea s'ha vist alimentat per la debilitat del dòlar a causa de "les preocupacions sobre el creixement mundial, les disputes comercials amb la Xina i el tancament del govern dels EUA".

Del retrocés del 'bitllet verd' ha tret bona tallada la lliura, que ha estirat els seus màxims de més de dos mesos i mig de dimecres fins a una nova fita al voltant dels 1,31 dòlars. La moneda segueix animada per les perspectives que dimarts que ve la Cambra dels Comuns voti una esmena per evitar un Brexit sense acord.

Noticias relacionadas

contador