johnson libra

La lliura remunta les moderades caigudes amb què ha iniciat la sessió contra el dòlar i l'euro després de les notícies que el primer ministre britànic, Boris Johnson, tornarà aviat al Número 10 de Downing Street del seu ingrés hospitalari, després de 10 dies cursant malaltia per coronavirus. La moneda puja al voltant d'un 0,3% davant els seus rivals des dels seus mínims d'abril que va marcar el divendres en aproximadament 1,22 dòlars, en el cas del cable. Enfront de l'euro, es canvia de mans en 0,8788 lliures, després d'haver arribat a 0,8855 lliures.

L'angoixa provocada per l'avanç de la malaltia al Regne Unit és palpable, fins al punt que la reina Isabel II d'Anglaterra ha comparegut aquest diumenge en un discurs extraordinari per donar coratge als britànics per superar la crisi provocada per l'epidèmia de coronavirus, que ja ha deixat més de 40.000 contagis i més de 4.000 morts, i ha apel·lat a "l'auto-disciplina" i la "resolució" del "esperit nacional".

"Inicialment, els mercats es van posicionar per al pitjor escenari possible, i van assumir que la malaltia del primer ministre crearia un cert grau de disfunció dins del govern del Regne Unit, però aquest no ha estat el cas, atès que hi ha mesures establertes per fer front a aquest escenari", explica Viraj Patel, estratega global d'FX i macro d'Arkera. De fet, ràpidament es va designar el ministre de Relacions Exteriors, Dominic Raab, com a successor designat de Johnson.

"El que estem veient ara és que la lliura corregeix el moviment a mesura que sorgeixen detalls que indiquen que ens trobem lluny del pitjor dels casos, ja que el Govern del Regne Unit no està sumit en el caos", comenta aquest expert.

A més, la moneda s'ha vist animada per les declaracions del ministre d'habitatge, Robert Jenrick, qui ha assegurat que Johnson es troba "bé" i que s'espera que torni al 10 Downing Street aviat.

Noticias relacionadas

contador