librabrexitcb1

La lliura manté el seu rebot contra el dòlar aquest dijous, quan es compleix gairebé una setmana des que va enfonsar-se fins a un mínim de 35 anys, a 1,1412 dòlars i continua aprofitant la correcció del dòlar davant tots els seus rivals de les últimes sessions per intentar reconquerir els 1,20 dòlars. L'euro també manté el seu avanç contra el ‘bitllet verd’ per sobre dels 1,09 dòlars, mentre el mercat espera conèixer el desenllaç sobre el paquet d'estímuls dels EUA i la dada de peticions d'atur nord-americanes, que s'espera que siguin “extremadament lletjos”, segons els analistes.

Els inversors tenen també els seus ulls posats en la decisió de política monetària del Banc d'Anglaterra (BoE per les seves sigles en anglès), que es reuneix avui. No s'espera cap sorpresa després que el banc hagi reduït els tipus dues vegades a les seves reunions d'emergència. "No obstant això (...) si el Banc d'Anglaterra fa un cop inesperat, és probable que vegem la lliura esterlina fora de combat. Durant els últims dies, ha experimentat una notable recuperació després d'haver tocat el mínim d'1,1412 el 20 de març", explica Naeem Aslam, analista d'Avatrade. Contra l'euro, la lliura fluctua entre 0,9150 i 0,9240 lliures.

La volatilitat, no obstant això, fa difícil predir l'acció del preu, ja que els inversors eviten els actius britànics, preocupats perquè la sanitat del país estigui mal preparada per a una espiral de casos de coronavirus, ja que els sistemes d'atenció mèdica a Itàlia i Espanya ja estan col·lapsats. El govern britànic va dir que el nombre total de casos de coronavirus al Regne Unit va augmentar a 9.529 el dimecres des de 8.077 el dia anterior.

Però el panorama en el dòlar no és millor. A l'anterior això se suma la tensió per les dades d'atur als EUA (les peticions setmanals) que es coneixeran avui. "Podrien ser extremadament lletges i és probable que superin la marca del milió. Ahir el primer ministre canadenc, Justin Trudeau, va dir al parlament d'Ottawa que un milió de canadencs van sol·licitar beneficis d'atur la setmana passada. Si això s'extrapola a l'economia dels EUA, els números podrien ser molt preocupants, amb algunes estimacions de fins a 4 milions, molt per sobre dels 281.000 de la setmana passada. Les expectatives de consens són de vora 1,6 milions, que bé podria ser una estimació conservadora", avisa Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

"El que més importa avui és el nombre de sol·licituds setmanals d'atur als EUA (...). El número d'avui és probable que sigui terrible. Quin? S'espera que fàcilment pugui passar la marca del milió. Això significa més pressió sobre la Reserva Federal i vendes intenses als mercats estatunidencs", remarca Aslam, per part seva.

Aquesta incertesa ajuda a la moneda comunitària a continuar recuperant-se després de les notícies que el Banc Central Europeu (BCE) considera un paquet de compres d'actius il·limitat, a l'estil del qual va implementar la Reserva Federal (Fed) aquesta setmana. De moment, ha indicat que el programa de compres d'emergència en cas de pandèmia (PEPP per les seves sigles en anglès) que va aprovar la setmana passada (amb abast de 750.000 milions d'euros), no estarà subjecte a les restriccions dels seus altres programes d'adquisició d'actius.

El ien també puja davant del bitllet verd, mentre els dòlars canadenc i australià cauen enfront del ‘bitllet verd’, amb el retorn de l'aversió al risc sobre aquests actius.

Noticias relacionadas

contador