ep billetes de 5 dolares
picture alliance / dpa - Archivo

Pujades per a l'índex del dòlar -que mesura l'acompliment de la moneda contra sis divises rivals- a cavall de les dades de la inflació als Estats Units fins a màxims de 20 mesos. Mentrestant, l'euro ha perdut importants nivells de suport, ha tocat els 1,1450 dòlars i cotitza a nivells del juliol del 2020.

Els preus al consum als Estats Units van créixer el mes passat al ritme anual més ràpid des del 1990, segons les dades, i els operadors creuen que la Reserva Federal podria respondre apujant els tipus d'interès més ràpid que els seus homòlegs a Europa i al Japó.

L'euro es va veure afectat, ja que es considera que el Banc Central Europeu s'està endarrerint en l'enduriment de la seva política. La lliura esterlina, per la seva banda, també va baixar lleugerament dijous fins a un nou mínim d'11 mesos dels 1,3388 dòlars, ja que les dades del PIB britànic, que van ser millors del que s'esperava, no van ajudar gaire a la lliura.

El ien es va revertir bruscament dels guanys recents i es va situar en 114,15 per dòlar, a prop del mínim de quatre anys de la moneda japonesa, 114,69, aconseguit el mes passat. El dòlar australià i el neozelandès van registrar mínims d'un mes.

Els analistes van dir que el fort augment dels rendiments dels bons del govern dels Estats Units, incloent-hi el Tresor a 30 anys que passa de l'1,5%, va estar darrere del salt del dòlar.

"Si els inversors impulsen la caiguda de l'euro/dòlar cap als propers nivells de suport al voltant dels 1,1425 dòlars i 1,1380 dòlars serà la principal prova per al mercat de divises", avisen els analistes d'UniCredit.

Després de perdre el suport dels màxims de març de 2020 als 1,1496 dòlars, “el següent objectiu de caiguda el trobem a la base del canal baixista, ara als aprox. 1,1315 dòlars i per sota ja no hi ha res realment important fins als 1,08 dòlars”, comenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "El cert és que si tenim en compte el gràfic de l'Índex Dòlar, l'escenari més probable apunta cap a noves pujades per al bitllet verd", afegeix.

Noticias relacionadas

contador