dolar portada

El dòlar segueix amb la seva tremenda fortalesa a tots els seus fronts, especialment enfront del ien, que es canvia de mans en mínims des del juny del 2015 i apunta a més caigudes fins a l'extrem que les autoritats nipones han alertat de la debilitat de la divisa. L'euro torna a cedir els 1,09 dòlars i encadena 13 dies de caigudes, manté la tendència baixista mentre els experts esperen algun senyal del Banc Central Europeu (BCE) que continuarà normalitzant la seva política monetària.

A l'impuls del dòlar ha influït el rendiment del Tresor dels EUA a 10 anys, que va pujar dilluns a un nou màxim de tres anys, al 2,78%.

En aquest context, el ien torna a caure, aquesta vegada a mínims de gairebé 7 anys als 125,755 iens per dòlar; contra l'euro es canvia de mans a 136,40 iens. La moneda nipona es manté sota pressió després de l'ampliació de la base monetària disposada pel Banc del Japó fa dues setmanes, però també per la fortalesa mateixa del dòlar. "En aquest cas, el petroli deixa d'impactar en el ien, ja que el seu preu ja se situa a prop dels seus nivells anteriors a la guerra a Ucraïna. L'augment del petroli sol impactar de ple en el ien, atès que el Japó és importador net de la matèria primera", explica Adrián Aquaro, fundador de Trader College.

"Existeix un clar risc a curt termini que la debilitat del ien s'acceleri quan el dòlar/ien finalment trenqui el màxim del cicle anterior i es dirigeixi ràpidament cap al nivell de 130,00 iens, fet que podria desencadenar una major preocupació per part dels responsables polítics japonesos", indiquen els experts de MUFG per part seva.

La tendència es veurà alimentada per la publicació avui de l'últim informe de l'IPC dels Estats Units corresponent al març, ja que s'espera que reforci les expectatives que la Reserva Federal acceleri l'enduriment de la política monetària amb una pujada de 50 punts bàsics i l'inici de la reducció del balanç a la propera reunió del FOMC, el 4 de maig. la previsió dels experts és que informe de l'índex de preus al consum dels Estats Units reveli que la inflació general i la subjacent van superar l'objectiu de la Reserva Federal fins al 8,4% i el 6,6%, respectivament, al març.

Noticias relacionadas

contador