• El litecoin s'ha encarit un 1.000% durant els darrers 90 dies
litecoin vs bitcoin coins gold silver

Coneguda com l’'argent' de les monedes virtuals, estava cridada a ser la número dos del totpoderós bitcoin. Però van arribar l’ether, la unitat d'intercanvi de la xarxa Ethereum, i el Ripple, amb el seu símbol, l’XRP, i van desbancar el litecoin del podi de les monedes virtuals, on s'havia mantingut fins 2016. Però durant la setmana tràgica que han viscut les divises en línia, que s'han vist immerses en un profund moviment correctiu, en què han arribat a perdre gairebé 20.000 milions de dòlars de volum de negociació, el litecoin s'ha convertit en un recés de calma.

Amb més de 2.000 milions de dòlars de capitalització, aquesta divisa en línia ha estat una de les primeres en emergir del desastre que ha massacrat altres monedes de l'univers de les criptodivises -mes de 300-, que ha vist com la seva capitalització de mercat queia per sota dels 100.000 milions de dòlars, des dels màxims en més de 117.000 milions assolits el 12 de juny. A més, el seu preu va escalar a inicis d'aquesta setmana fins a una nova marca històrica per sobre dels 53 dòlars i va superar el seu anterior rècord de 2013, quan va acariciar aquests nivells a causa de la bombolla que es va generar per l'expectativa que l'antiga casa de canvi MTGOX comercialitzés el litecoin, que mai va arribar a materialitzar-se.

El litecoin s'ha encarit un 1.000% durant els darrers 90 dies

Des dels nous màxims, ha retrocedit entre cinc i sis dòlars i es manté estable al voltant dels 47 dòlars -tocant mínims als 43 dòlars-, però està acaparant tota l'atenció dels inversors en monedes en línia, després que l’ether es deixés un 0,25% i el bitcoin caigués un 0,20% a finals de la setmana passada. No obstant això, l'apreciació d'aquesta moneda digital no és 'flor d'un dia', de fet, el preu del litecoin s'ha incrementat més d'un 1.000% durant els últims 90 dies, de la mà de diversos canvis tecnològics en la seva plataforma. El recolzament més recent, però, l'ha rebut per part de la casa de canvi Bitstamp, que ha afegit l’'argent' de les monedes digitals a la seva llista de monedes digitals.

LES CAUSES DE LA REVALORACIÓ

Sorgida el 2011, aquesta divisa presenta diversos avantatges respecte al bitcoin. Per exemple, incrementa la velocitat de les transaccions, especialment des de l'activació del protocol de testimoni segregat (SegWit), principis del mes de maig, que presenta una solució per augmentar l'escalabilitat a la plataforma blockchain (cadena de blocs) de Litecoin -que es va prendre com un assaig per a la posterior aplicació en la blockchain de Bitcoin-, fet que ha estat afavorint la seva adopció i el seu valor.

Mentre les confirmacions del bitcoin triguen 10 minuts, el litecoin transmet 'blocs' -operacions- a major ritme i amb un menor mida de 'blocs'. El nombre de les seves unitats, igual que les de bitcoin és finit, però molt més gran, ja que quadruplica els milions de bitcoins que pot haver-hi en circulació i la 'mineria' -el procés pel qual els usuaris posen els seus ordinadors al servei de la xarxa de divises digitals per descobrir noves unitats- és més senzilla.

Noticias relacionadas

contador