cbasiabaj short

Les rèpliques del terratrèmol que ahir va sacsejar els principals índexs de Wall Street s'han deixat notar amb molta força al continent asiàtic. La desfeta és generalitzat als principals parquets regionals que es tenyeixen d'un vermell intens aquest dijous.

  • 24,06€
  • -1,11%

Les caigudes a Europa van marcar el compàs a la borsa nord-americana, que va tancar amb un declivi del 4% en el seu índex tecnològic, el Nasdaq i un 3% al Dow Jones. Un fet que indica "el principi de la fi" del mercat alcista per a molts experts.

El replegament de posicions en els principals valors que han tirat del carro durant els últims mesos ha incidit en el Nikkei nipó, que s'ha desplomat més d'un 4%, encara que retalla pèrdues fins al 3,89%. El selectiu de referència japonès ha patit la pressió addicional del repunt del ien fins a nivells per sobre dels 112,00 iens contra el dòlar, comparat amb els 113,00 iens als quals es canviava la moneda dimecres. Entre els que més han caigut, SoftBank s'ha deixat més d'un 6%, l'empresa de robòtica Fanuc, un 7% i Sony, un 4,5%.

Els parquets de la Xina continental no s'han quedat a la saga en les pèrdues i, de fet, l'índex de Shenzhen es deixa un 6,34%, mentre que Xangai s'ha desplomat més un 5,22%. Aquestes pèrdues han portat les borses xineses als seus mínims de diversos anys, mentre el Hang Seng de Hong Kong cau un 3,76%. El Xanghai Composite ha perdut un 20% aquest any.

A la resta de la regió, Tailàndia es deixa un 2,67%, Malàisia, un 2,03%, Corea del Sud, un 3,42%, Singapur, un 2,73%, mentre les borses del Pacífic ho fan un 2,69%, Austràlia, i un 3,64%, Nova Zelanda.

Noticias relacionadas

contador