lee-jae-yong-heritier-samsung

L'hereu de Samsung, Lee Jae-yong, ha sortit d'una presó sud-coreana i està en llibertat condicional. Va complir 207 dies de presó, una mica més de la meitat de la condemna que va rebre després de ser declarat culpable de suborn i malversació al gener. El Ministeri de Justícia de Corea de Sud va anunciar a principis d'aquesta setmana que havia complert els requisits per obtenir la llibertat condicional.

Els títols de Samsung Electronics, s'han desplomat un 3,38%, mentre que Samsung C&T ha caigut un 1,11%. Samsung Life Insurance ha caigut al voltant d'un 1,2% i Samsung SDS ha baixat un 1,68%. El Kospi sud-coreà ha baixat un 1,4%.

El cas implicava l'expresidenta de país, Park Guen-hye, que també està empresonada per suborn i corrupció. Samsung Electronics va ser fundada per l'avi de Lee i ell ha estat el cap de facto des de 2014.

Lee va fer una breu declaració als periodistes a la sortida de la presó.

"He causat molta preocupació a la gent. Em disculpo profundament", va dir Lee. "Estic escoltant les preocupacions, les crítiques, les inquietuds i les grans expectatives que hi ha sobre mi. Treballaré dur".

L'home de 53 anys va ser enviat a presó durant dos anys i mig per un tribunal superior al gener.

Noticias relacionadas

contador