guerra comercial portada nueva banderas china eeuu

Les tinences xineses de deute nord-americà han caigut per sota del bilió de dòlars per primera vegada en 12 anys, enmig d'un augment dels tipus d'interès que han restat atractius als bons del Tresor dels EUA.

Seguint una tendència que va començar a principis del 2021, la cartera de deute públic nord-americà de la Xina al maig va caure fins als 980.800 milions de dòlars, segons les dades del Departament del Tresor publicades dilluns. Això suposa un descens de gairebé 23.000 milions de dòlars respecte a l'abril i una reducció de gairebé 100.000 milions de dòlars, o un 9% respecte al mes anterior.

També va ser la primera vegada des del maig del 2010 que les tinences de la Xina van caure per sota de la marca del bilió de dòlars. El Japó és ara el principal tenidor de deute nord-americà, amb 1,2 bilions de dòlars.

El descens del deute es produeix en un moment en què la Reserva Federal dels EUA (Fed) ha estat pujant els tipus per frenar la inflació, que es troba al seu ritme més alt des del 1981. Quan els tipus pugen als bons, els preus cauen, cosa que suposa una pèrdua de capital per als inversors que venen els bons abans del seu venciment.

El descens de la quota de la Xina també s'ha atribuït que Pequín està treballant per diversificar la cartera de deute extern.

contador