0cbasia921j2

Després del declivi de Wall Street d'aquest dijous, quan els índexs de la borsa nord-americana van acabar en el vermell, arrossegats per la baixada d'Apple, Intel i del sector de semiconductors, aquesta passada matinada han estat les borses asiàtiques les que han pres el relleu i acaben la jornada amb pèrdues.

  • 24,06€
  • -1,11%

Després de dos dies consecutius de guanys, les febles previsions d'un dels principals subministradors de xips de les tecnològiques nord-americanes, Taiwan Semiconductor, ha arrossegat els parquets regionals al terreny negatiu. Dijous, l’índex de semiconductors de Filadèlfia es desplomava més d'un 4%.

Aquest panorama anticipava les agudes pèrdues d'algunes empreses com TSMC, que es deixa més d'un 6% durant el seu pitjor dia des de 2013 i així porta el Taiex a una caiguda de l'1,75%. A Hong Kong, AAC es deixa un 8,41%, mínim de més de vuit mesos i Sunny Optical ha cedit un 5,56%. El Hang Seng es deixa un 0,64%.

Al Japó, ni la debilitat del ien ha animat un Nikkei que acaba amb una caiguda d'un 0,13%, mentre a Corea del Sud, el Kospi cedeix un 0,39%, amb Samsung, que es deixa un 2,20 %, encapçalant les pèrdues.

Els índexs de la Xina continental, cau un 1,47% el Shanghai Composite, mentre Shenzhen ho fa un 1,75%. Singapur es deixa un 0,60%, Malàisia, un 0,42%, mentre que al Pacífic, Austràlia i Nova Zelanda cedeixen un 0,21% i un 0,60%, respectivament.

Noticias relacionadas

contador