dl china market trading food vendors street peoples republic of china beijing business pb
Sharecast / GuangWu Yang via Pixabay

El creixement del PIB de la Xina al segon trimestre va ser del 0,4% respecte a l'any anterior, enfront de l'1% esperat pel consens de mercat, incomplint les expectatives, ja que l'economia s'esforça per alliberar-se de l'impacte dels controls de Covid.

La producció industrial del juny tampoc no va complir les expectatives, ja que va augmentar un 3,9% respecte a l'any anterior, enfront del 4,1% previst.

Tot i això, les vendes al detall del juny van créixer un 3,1%, recuperant-se d'una caiguda anterior i superant les expectatives de no creixement respecte a l'any anterior. Les principals empreses de comerç electrònic van celebrar un festival de compres promocional a mitjans del mes passat.

Les vendes al detall del juny es van veure impulsades per la despesa en moltes categories, com els automòbils, els cosmètics i els medicaments. Però la restauració, els mobles i els materials de construcció van experimentar un descens. Dins de les vendes al detall, les vendes en línia de béns físics van créixer un 8,3% respecte a fa un any al juny, un creixement més lent que el 14% del mes anterior.

La inversió en actius fixos al primer semestre de l'any va superar les expectatives, amb un augment del 6,1% enfront del 6% previst. La inversió global en actius fixos es va recuperar mensualment, augmentant un 0,95% al ​​juny respecte al maig, fins a una xifra no revelada. Mentre que la inversió en infraestructures i al sector manufacturer va mantenir un ritme de creixement similar o millor del maig al juny, la del sector immobiliari va empitjorar. La inversió immobiliària al primer semestre de l'any va caure un 5,4% respecte a la de fa un any, pitjor que el descens del 4% els cinc primers mesos de l'any.

La desocupació a les 31 ciutats més grans de la Xina va baixar dels màxims prepandèmics al 5,8% al juny, però el de la categoria de 16 a 24 anys va pujar encara més fins al 19,3%.

Noticias relacionadas

contador