dl chinese yuan renminbi cny peoples republic of china currency prc peoples bank of china prc cash money pb
Sharecast / PublicDomainPictures via Pixabay

El banc central de la Xina ha declarat que està molt atent a l'enduriment de la política monetària global, sense enviar senyals de canvis en les taxes d'interès del gegant asiàtic.

"Estem parant molta atenció a l'enduriment accelerat de la política monetària de les principals economies", ha dit Zou Lan, cap de política monetària del Banc Popular de la Xina (PBOC per les sigles en anglès), als periodistes en mandarí, segons una traducció de CNBC.

Des dels Estats Units fins a Singapur, molts bancs centrals han endurit ràpidament la seva política monetària a l'últim mes, amb el Japó i la Xina com a notables excepcions.

Zou ha dit que el PBOC ha pres precaucions contra qualsevol contagi negatiu de les accions d'altres bancs centrals. Aquestes mesures inclouen l'ajust del nivell de divises que els bancs han de tenir a mà i la gestió dels fluxos de capital transfronterers, segons ha explicat.

Ha descrit la liquiditat a la Xina com a "prou, però lleugerament excessiva", cosa que indica l'escassa necessitat de retallar els tipus. Ha afirmat que el PBOC "seguirà aplicant una política monetària prudent", i ha assenyalat el suport del banc central als bons per al desenvolupament d'infraestructures.

Amb vista al futur, ha dit que cal "treballar dur" per aconseguir l'estabilitat econòmica, alhora que es vigila la inflació.

Noticias relacionadas

contador