• La Xina i Hong Kong segueixen de vacances
cbasia8923

Les borses asiàtiques arrenquen la primera sessió setmanal en el verd i estenen els guanys que van iniciar la setmana passada abans de les vacances de l'any nou lunar. El Nikkei torna a encapçalar l'avanç dels principals parquets del continent, amb un auge proper al 2%, mentre els parquets de la Xina continental i de Hong Kong prossegueixen tancats pel Festival de Primavera.

  • 24,06€
  • -1,11%

La fita de dues setmanes de l'índex de referència de la borsa nipona als 22.149 punts s'ha aconseguit gràcies al fet que el ien ha rebaixat la seva operativa contra el dòlar i ha tocat el canvi de 106,50 unitats enfront del bitllet verd, lluny del màxim no vist des de novembre de 2016 al voltant dels 105,00 iens de divendres passat. En el terreny macroeconòmic, les exportacions del Japó han crescut per catorzè mes consecutiu, fins al 12,2%, mentre les importacions han caigut fins al 7,9% durant el primer mes de l'any.

En altres llocs, el Kospi sud-coreà avança un 0,87%, mentre la borsa de Singapur ho fa un 1,24%, Tailàndia i Malàisia també tanquen en positiu, amb un increment del 0,39% i l'1%, respectivament.

Bombai posa el contrapès negatiu i acaba la jornada amb una caiguda de l’1,17%. Al Pacífic, l’NZX50 també acaba en el vermell, amb un declivi del 0,12% en el selectiu de Nova Zelanda. La borsa d'Austràlia, en canvi, puja un 0,64%.

Noticias relacionadas

contador