ep imagen de singapur
TURISMO DE SINGAPUR

Les autoritats monetàries de Filipines i Singapur han endurit la seva política monetària en dues decisions adoptades per sorpresa i provocades per la forta dada de la inflació dels EUA del mes de juny i davant les expectatives que la Reserva Federal dels EUA (Fed) incrementi taxes de interès per sobre del previst per combatre aquesta inflació.

El banc central de les Filipines ha augmentat els tipus d'interès en 75 punts bàsics, en una mesura sorprenent, en un intent de lluitar contra la inflació. L'índex compost del PSE ha caigut un 1,33% dijous, i el peso s'ha situat en 56,13 respecte al dòlar.

L'Autoritat Monetària de Singapur (MAS per les sigles en anglès) ha endurit dijous la seva política monetària en un moviment fora de cicle. El banc central ha dit que tornarà a centrar el punt mitjà de la banda de política canviària, coneguda com a tipus de canvi efectiu nominal del dòlar de Singapur, fins al seu nivell previ. La MAS també ha assenyalat que no canviarà la forquilla del tipus de canvi. El banc central gestiona la política monetària fixant el tipus de canvi i no pas els tipus d'interès.

L'índex Straits Times de Singapur ha caigut un 0,79% dijous, mentre que el dòlar de Singapur ha pujat fins als 1,3955 respecte al dòlar després de l'anunci.

"El dòlar de Singapur s'hauria de veure recolzat a curt termini per aquest sorprenent enduriment, però la persistent inflació elevada significa que no podem descartar noves mesures de la MAS a l'octubre", segons una nota d'ING de dijous.

Noticias relacionadas

contador