cb asia stocks 5 short1
19.553,61
  • 177,08
  • 0,91%

Modestes alces per als mercats d'Àsia-Pacífic aquest dilluns, amb els índexs d'Austràlia, Hong Kong i Xina continental registrant guanys, durant una jornada sense la referència de l'Nikkei japonès, que es troba tancat per festivitat local. Al pla macroeconòmic s'ha publicat l'IPC xinès, mentre també ha estat notícia una caiguda dels preus de l'or fruit de la quasi nul·la liquiditat de la qual s'han recuperat poc després.

L'índex de referència australià ASX 200 ha pujat un 0,16%, ja que els inversors s'han mantingut atents a la situació de la Covid-19 al país. El dòlar australià ha canviat de mans a 0,7354 dòlars enfront del dòlar, pujant des d'un nivell anterior al voltant dels 0,7326 dòlars. El dòlar australià ha caigut des de nivells superiors als 0,7400 dòlars després del ressorgiment del dòlar divendres, gràcies a les sòlides dades sobre les nòmines no agrícoles.

Austràlia va informar 280 nous casos de Covid durant un període de 24 hores diumenge, la majoria d'ells al populós estat de Nova Gal·les del Sud. Segons els informes, uns 15 milions de persones, el 60% de la població de país, estan sota estricte bloqueig.

A Corea del Sud, l'índex Kospi ha recuperat la major part de les seves pèrdues anteriors i ha cotitzat gairebé pla. El Kosdaq també ha revertit les pèrdues i ha guanyat un 0,05%. Per la seva banda, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 0,97%.

Les accions de la Xina continental han cotitzat de forma mixta: el compost de Xangai ha pujat un 0,56%, mentre que el component de Shenzhen ha baixat lleugerament. Cal destacar l'IPC de la Xina, que ha registrat una lectura de l'1,0%, comparat amb una previsió del mercat del 0,8% i una dècima per sota de l'1,1% registrat al juliol. En termes mensuals, la dada és del 0,3%, per sobre del 0,2% del mes passat.

SANGRIA EN L'OR

La liquiditat, o millor dit la falta d'ella, sobretot durant les hores pertanyents a la sessió asiàtica és un altre convidat indesitjable als mercats. En aquest dilluns d'agost, s'ha vist un d'aquells episodis de carnisseria en un actiu, fruit de les condicions del mercat principalment. L'or ha tocat 1.677 dòlars l'unça aproximadament, "just per davant del mega suport a llarg termini dels 1.675 dòlars l'unça", comenta Jeffrey Halley, analista d'Oanda.

"Amb una liquiditat entre nul·la i inexistent aquest matí, està clar que quan l'or ha travessat els 1.750 dòlars l'unça, s'ha desencadenat un bucle de retroalimentació negativa en cascada de vendes amb una ordre de prous pèrdues en un mercat sense ofertes", comenta l'expert.

Noticias relacionadas

contador