cb asia stocks 5 short1

Tímides pujades a les borses xineses aquest divendres, mentre els inversors es debaten entre les bones notícies que arriben des dels EUA, on el president Donald Trump envia senyals d'afluixar la pressió sobre Huawei i les pors que el conflicte comercial amb la Xina s'enquisti. En general, el continent asiàtic deixa uns resultats mixtos al tancament.

Trump ha assegurat aquest dijous, durant una trobada amb els mitjans, que la disputa que la seva Administració manté amb l'empresa de tecnologia xinesa Huawei podria resoldre mitjançant un acord comercial amb el país asiàtic.

El mandatari nord-americà ha explicat que aquest acord seria "molt bo" per al país, tot i que ha descartat referir-se a les conseqüències que tindria per a l'empresa xinesa. "És molt aviat per això. Ara estem molt preocupats d'Huawei i de la nostra seguretat", ha tancat. Així mateix, el president nord-americà ha predit un ràpid final de l'actual guerra comercial amb la Xina, tot i que no s'han programat converses d'alt nivell entre els dos països des que l'última ronda de negociacions va acabar a Washington fa dues setmanes.

A la calor d'aquests esdeveniments, el compost de Xangai (+0,03) i el Hang Seng (+0,40) de Hong Kong deixen modestes alces aquest divendres, mentre que el compost de Shenzhen es deixa un 0,4%. El Kospi sud-coreà (-0,69%) també cedeix terreny, igual que l'ASX200 (-0,55%) d'Austràlia.

Els parquets del sud-est asiàtic es tenyeixen de verd amb avenços a Taiwan (+0,19%), Singapur (+0,21%) i Indonèsia (+0,44%).

Noticias relacionadas

contador